Ridikėlių salotos su virtais kiaušiniais ir svogūnų laiškais – lengvas ir gaivus patiekalas, puikiai tinkantis pavasarį ar vasarą. Salotos šiek tiek traškios, švelniai aštrios ir tuo pačiu sočios.
Ridikėlių salotos su virtais kiaušiniais ir svogūnų laiškais: receptas
Šios salotos gali būti puikus lengvas užkandis ar garnyras, puikiai derantis prie įvairių patiekalų.
Ingredientai:
- 1 ryšelis ridikėlių
- 2 kiaušiniai (kietai virti)
- 1 ryšelis svogūnų laiškų
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 valg. š. balzamiko acto (arba obuolių)
- Druska ir pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Ridikėlius nuplauti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustyti.
2. Virtus kiaušinius supjaustyti nedideliais gabaliukais.
3. Ridikėlius supjaustyti šiaudeliais.
4. Į didelį dubenį sudėti svogūnų laiškus, kiaušinius ir ridikėlius.
5. Padažui mažame indelyje sumaišyti alyvuogių aliejų su balzamiko actu (arba obuolių actu), druska ir pipirais. Gerai išmaišyti, kad visi ingredientai susijungtų.
6. Užpilti padažu salotas ir švelniai sumaišyti, kad visi ingredientai būtų padengti padažu. Patiekti iškart.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.