Rizotas su orkaitėje keptais pomidorais – tai itališkos klasikos interpretacija, kurioje susipina skrudintų vyšninių pomidorų saldumas, švelnus risotto ryžių kremiškumas ir šviežias baziliko aromatas.
Rizotas su orkaitėje keptais pomidorais: receptas
Patiekalas ne tik sotus, bet ir gaivus, tinkantis tiek lengvai vakarienei, tiek ypatingesniam pasisėdėjimui.
Ingredientai:
- 500 g vyšninių pomidorų
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 150 g risoto ryžių
- 25 g pomidorų tyrės
- 600 ml daržovių sultinio
- gabaliukas sviesto
- 30 g Parmesano sūrio
- sauja šviežių bazilikų lapelių
- druska pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
2. Per pusė pjaustytus pomidorus sudėlioti į skardą pjūvio puse į viršų, pabarstyti žiupsneliu druskos ir kepti 25 min, kol suminkštės ir taps lipnūs.
3. Tuo metu gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti smulkiai supjaustytą svogūną ir traiškytą česnaką, kepti ant silpnos kaitros apie 5 min, kol suminkštės.
4. Suberti ryžius ir įmaišyti pomidorų tyrę, kepti dar 2 min. Supilti samtį sultinio ir maišyti kol skystis susigers. Toliau pilti po samtį sultinio ir nuolat maišyti, kol visas sultinys susigers – ryžiai turėtų būti išvirę, bet dar išlaikyti šiek tiek kietumo.
5. Nuimti puodą nuo kaitros, įmaišyti sviestą ir pusę sūrio. Įmaišyti keptus vyšninius pomidorus, tada rizoto dėti dubenėlius. Pabarstyti tarkuotu sūriu, užberti baziliko lapelių ir patiekti.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.