Šaldytų daržovių apkepas su mėsyte – sotu ir gardu! Mėsyte marinuojama su ypatingu ingredientu, kuris puikiai suminkština mėsą, o kepant ji išlieka sultinga.
Šaldytų daržovių apkepas su mėsyte: receptas
Minkšta ir sultinga mėsytė su šaldytų daržovių mišiniu, patiekti su makaronais – puiki idėja sotiems pietums.
Ingredientai:
- 340 g ančių kulšelių mėsos
- 2 v.š. obuolių acto
- 1 a.š. maltų juodųjų pipirų
- 1 a.š. maltų saldžiųjų paprikų
- 1 a.š. raudonėlio
- 0.5 a.š. druskos
- 400 g šaldytų daržovių mišinio
- 400 ml kokosų pieno 11-13%
- 200 g makaronų (ar kitokio garnyro)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Mėsą sudėti į dubenį, supilti obuolių actą, prieskonius ir gerai įtrinti. Palikti marinuotis 8 valandas (geriausia – pernakt).
2. Į kepimo indą sudėti mėsą, daržoves (atitirpinti nereikia), supilti kokosų pieną.
3. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
4. Patiekite su virtais makaronais ar kitokiu mėgstamu garnyru.
Šiuo receptu pasidalino Aurelija iš „Rožinio avokado”, daugiau jos puikių receptų rasite Instagram paskyroje.