Salotų lapų pesto – šis šviežias, ryškios spalvos naminis pesto padažas puikiai tiks tiek prie makaronų, tiek kaip užtepas ant duonos ar gardus priedas prie salotų.
Salotų lapų pesto: receptas
Pesto lengva pagaminti, o laikomas šaldytuve ar šaldytas ilgiau išlaiko skonį – tikra virtuvės klasika su gaivia žaluma.
Ingredientai:
- 50 g parmezano sūrio
- 1 česnako skiltelė
- 30-50 g įvairių salotų lapų (rukola, špinatai ir pan.)
- 10-15 g šviežio baziliko
- 50 g kedrinių pinijų arba kitų riešutų
- 100 ml alyvuogių aliejaus
- ½ citrinos sulčių
- ½ arb. š. jūros druskos
- Juodųjų pipirų pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėti visus ingredientus į maisto smulkintuvą.
2. Sutrinti iki kuo vientisesnės masės. Gali prireikti kelis kartus nuimti dangtelį ir mentele nustumti masę žemyn, kol bus pasiekta norima konsistencija.
3. Perkelti pesto į stiklainį ar dubenėlį ir ant viršaus užpilti šiek tiek aliejaus, tai apsaugos nuo spalvos pasikeitimo.
4. Laikyti šaldytuve ir suvartoti per tris dienas arba užšaldykite vėlesniam naudojimui.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.