Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadieninis Jurgos receptas: itališka duona Ciabatta

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2012-11-25
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Sekmadieninis Jurgos receptas: itališka duona Ciabatta

Laikas.lt

Šį sekmadienį Jurga jums paruošė šią duonelę, kurios puikus skonis jaučiasi jau per kompiuterio ekraną. Ją pasigaminti reikia štai taip:

Sudėtis:

Duonos raugas (biga)
100 g. miltų;
100 g. vandens;
2 g. mielių;

Tešla
400 g. miltų;
300 g. vandens;
15 g. šviežių mielių;
1 indelis alyvuogių;
druskos.

Gaminimo eiga:
Iš pradžių pasiruoškite raugą: miltus, vandenį ir mieles sudėkite į indą, išplakite iki vientisos masės ir palikite per naktį kambario temperatūroje. Po 12 valandų tešlos paviršiuje turėtų atsirasti oro burbuliukų, jei jų nėra, palikite tol, kol atsiras. Kuo šilčiau kambaryje, tuo greičiau duonos raugas būna tinkamas gaminti duoną 🙂
 
Kai raugas jau paruoštas, į dubenį supilkite šiltą vandenį, mieles ir palaukite kelias minutes, kol mielės ištirps. Po to sudėkite miltus, paruoštą duonos raugą, druską, pjaustytas alyvuoges ir gerai viską išmaišykite. Tešla turi būti ganėtinai skysta (panaši į blynų), tačiau maišant po truputį ima tirštėti. Dažniausiai aš bemaišant dar truputį pridedu miltų, kol tešla pasidaro tirštesnė ir labai lipni ir tąsi. Tešlą išimkite iš dubens ir sudėkite į aliejumi išteptą indą (rankas prieš imant tešlą taip pat patarčiau išsitepti aliejumi). Tešlą susikite į rutuliuką ir pavoliokite inde, kad iš visų pusių butų sutepta aliejumi. Indą uždenkite ir palikite 45 minutėms rūgti. Tada išverskite tešlą ant stalo pateptu aliejumi, šiek tiek suplokite ir į vidurį užlenkite visus kraštus. Apverskite ir pakartokite dar kartą ta patį. Po to tešlą vėl įdėkite į indą, uždenkite ir palikite. Po 45 minučių pakartokite tešlos lankstymą ir palikite uždengta porai valandų. Tešlos turėtų padaugėti daugiau nei dvigubai, o jos paviršiuje turėtų matytis įvairaus dydžio oro burbuliukų.
 
Išimkite tešlą iš dubens ir pasidėkite ant miltais pabarstyto stalo. Perpjaukite pusiau, pavoliokite miltuose, tačiau būkite labai atsargūs, kad nesubliūkštų oro burbuliukai. Suformuotus duonos kepaliukus dėkite ant sviestinio popieriaus ir palaikykite dar valandą laiko. Po to labai atsargiai su kepimo popieriumi perkelkite ant įkaitintos orkaitės ir kepkite 250 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių, kol duona įgaus auksinę spalvą.
 
Pastaba! Naudokite rudą kepimo popierių, nes kiek esu bandžiusi, dažniausiai baltą kepimo popierių tekdavo gramdyti nuo duonos… 🙂
 
Skanios duonos ir šiltų vakarų!

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Ciabattajurgos receptassekmadieninis receptas

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

„Leon Somov & Jazzu“ naująjį albumą „Lees and Sees“ pristatys ir „LRT Opus“ radijo bangomis
Aktualu

„Leon Somov & Jazzu“ naująjį albumą „Lees and Sees“ pristatys ir „LRT Opus“ radijo bangomis

2013-11-19
„Laikas.lt“ savaitės TOP komentarai (spalio 13 – 19 d.)
Aktualu

„Laikas.lt“ savaitės TOP komentarai (spalio 13 – 19 d.)

2012-10-19
Paskelbtas karališkojo kūdikio vardas!
Naujienos

Paskelbtas karališkojo kūdikio vardas!

2013-07-25
Muzikiniai pusryčiai. Rytas su naujienomis iš lietuvių atlikėjos Alice Way
Laikas.lt pusryčiai

Muzikiniai pusryčiai. Rytas su naujienomis iš lietuvių atlikėjos Alice Way

2013-03-21

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?