Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadienio burtai virtuvėje: šalti bananiniai kąsneliai

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2014-06-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sekmadienio burtai virtuvėje: šalti bananiniai kąsneliai

Laikas.lt

Niujorke gyvenantys Cara ir Bobas 2010-aisiais nusprendė tapti veganais. Tais pačiais metais pora persikėlė gyventi kartu ir įsirengė tokią virtuvę, apie kokią ilgą laiką svajojo. Taip gimė jų tinklaraštis [-[0]-] .

Pasak jų, šį projektą paskatino noras įrodyti, kokia įvairi gali būti veganiška virtuvė ir kad tai nėra išlepusių, pasirodyti norinčių žmonių kaprizas. Pavadinimas tinklaraščiui buvo sugalvotas, nugirdus bare vieną vaikiną garsiai burnojant, kad veganai yra turtingi ir kvaili hipsteriai. 

Hipsterfood yra labiau Caros erdvė, kurioje ji save visapusiškai realizuoja – tiek gamindama, tiek fotografuodama. Bobo teigimu, jis Carai tik retkarčiais padeda. Tačiau faktas, kad šioje erdvėje atsispindi abiejų žmonių požiūris į juos supantį maistą.

Pora pripažįsta, kad jų tinklaraštis nėra tas, kuris į pirmą vietą iškelia sveiką maistą. Jie neslepia, kad dievina saldumynus. Taigi, šiandien mes ir nusirašėme vieno gaivaus, lengvai pagaminamo ir dieviškai skanaus deserto receptą. Kaip sako Clara: „Kai karštą dieną norisi kažko šalto ir saldaus.“

Reikės:

  • 1 mėgiamo šokolado;
  • 2 didelių bananų;
  • 1 indelio riešutų sviesto;
  • 1 šaukšto druskos;
  • 1 pakelio sūrių krekerių (jei norite, kad desertas tikrai būtų veganiškas, žiūrėkite, kad jų sudėtyje nebūtų kiaušinių);
  • 1 šaukšto kokosų aliejaus.

Ištirpinkite šokoladą, o bananą supjaustykite, kaip parodyta nuotraukoje. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jo su šaukštu užpilkite po truputį šokolado. Ant kiekvienos šokoladinės dėmelės uždėkite po banano riekelę. Kai skarda paruošta, įdėkite ją valandai į šaldytuvą.

Sumaišykite riešutų sviestą su druska. Sustingusius kąsnelius perkelkite nuo kepimo popieriaus ant grotelių. Popierius turėtų likti po jomis. Tuomet ant kiekvieno kąsnelio dėkite po šaukštelį riešutų sviesto, ant viršaus sausainį, o tada pilkite likusį šokoladą. Prieš tai jį reikėtų pašildyti ant silpnos ugnies, įpilti šiek tiek vandens ir šaukštą kokosų aliejaus. Paruoštus kąsnelius grąžinkite į šaldytuvą dar vienai valadai.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:bananaidesertaimaisto blogaireceptaiveganaiveganiški patiekalaiveganiški receptaiveganiski saldumynai

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Orai: karštis pasitraukė – kvėpuosim lengviau
Aktualu

Orai: karštis pasitraukė – kvėpuosim lengviau

2016-06-06
Su šypsena: kas nutinka
Įdomu

Su šypsena: kas nutinka, kai moteris orgazmą patiria dainuodama? (video)

2014-05-20
Keliauk kitaip – Žagarės regioninis parkas (Foto)
Įdomu

Keliauk kitaip – Žagarės regioninis parkas (Foto)

2024-11-11
Naujoji Banksy skulptūra -  pikselizuotas dvasininko biustas
Menas

Naujoji Banksy skulptūra – pikselizuotas dvasininko biustas

2011-12-20

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?