Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadienio burtai virtuvėje: švediškas vegetariškų burgerių su burokėliais variantas

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2014-06-08
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sekmadienio burtai virtuvėje: švediškas vegetariškų burgerių su burokėliais variantas

Laikas.lt

Šio sekmadienio magijos seansas keliasi į žalią švedų Davido ir Liuse’os virtuvę. Jis – fotografas, dizaineris ir vieno žurnalų meno direktorius, ji – socialinių mokslų diplomą turinti mitybos medicinos studentė. Drauge jie ne tik augina dukrelę, bet ir yra pamišę dėl sveiko maisto gaminimo bei jo stilingo pateikimo. Taip gimė jų tinklaraštis Greenkitchenstories.com.

Jame pateikiami receptai vadinami žaliaisiais ne tik todėl, kad gimsta žaliai dažytoje virtuvėje, bet ir todėl, kad yra gaminami iš daržovių. Davidas jau penkiolika metų kaip vegetaras. Liuse sakosi neprisimenanti mėsos skonio, tačiau kartais neatsisakanti skaniai paruoštos vištienos ar žuvies. Tačiau poros namų virtuvėje jų nepamatysi. Save jie vadina daržovių gerbėjais ir sako, kad daržo augalai lėkštėje turi atlikti ne garnyro, o pagrindinio patiekalo rolę.

Šiandien iš jų žalio tinklaraščio nusirašėme burgerių su burokėliais receptą. Pasak Liuse, šią daržovę gaminant burgerius galima pakeisti cukinija ar morka: receptas dėl to nenukentės, tačiau tekstūra ir skonis bus visiškai kitoks. Kai žmonės jos klausia, ar ji nepasiilgusi mėsos skonio, ji atsako klausimu – Ar jūs nepasiilgote daržovių.

Reikės (6-8 burgeriams):

  • 4-5 žalių burokėlių;
  • 150 g avižinių dribsnių;
  • 1 mažo svogūno;
  • 200 g Fetos sūrio;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 2 kiaušinių;
  • 1 saujos baziliko lapelių;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Įdarui:

salotų arba kopūstų lapų / mango / avokado / svogūno / pomidoro.

Susmulkiname su blenderiu arba kokteilinėje burokėlius, česnako skilteles, svogūną. Sudėti kiaušinius, avižinius dribsnius, alyvuogių aliejų ir viską gerai išmaišyti. Tada sudėti sūrį, bazilikus, druską, pipirus ir vėl išmaišyti. Palikti masę apie 30 min., kad avižos išbrinktų. Vėliau iš pasiruoštos masės formuoti paplotėlius. Apkepinti juos keptuvėje iš abiejų pusių arba kelias minutes ant grotelių.

Paruošti burgerius su mėgiamomis bandelėmis, padažais ir įdarui siūlytomis daržovėmis.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:burokėliaimaisto blogaimaisto tinklaraščiaisekmadienio receptasvegetariški burgeriai

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vilniuje – „shoegaze“ projektas „Alcest“
Aktualu

Vilniuje – „shoegaze“ projektas „Alcest“

2014-01-15
Anatomijos paskaita su gyvu kūnu (foto)
Įdomu

Anatomijos paskaita su gyvu kūnu (foto)

2013-08-29
Daiktų pusryčiai. Dviračio lazeris
Laikas.lt pusryčiai

Daiktų pusryčiai. Dviračio lazeris, pats sau brėžiantis dviračių taką (foto)

2013-06-03
Iš Laisvės alėjos norima išguiti dviratininkus
Aktualu

Iš Laisvės alėjos norima išguiti dviratininkus

2011-06-08

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?