Now Reading
Skrebučiai su pomidorais ir žalumynais, itališka „bruschetta”

Skrebučiai su pomidorais ir žalumynais, itališka „bruschetta”

Skrebučiai su pomidorais ir žalumynais

Ingredientai:

prinokę pomidorai – 6-7,
česnakas – 4 skiltelės ,
alyvuogių aliejus – 3 šaukštai,
balsamiko actas – 1 šaukštelis,
švieži baziliko lapeliai – 6-8
druska ir šviežiai grūsti juodieji pipirai,

prancūziškas batonas arba bet kokia itališka duona,
alyvuogių aliejus – 1/4 stiklinės.

 Kaip gaminti:

Palaikykite pomidorus 1 min. verdančiame vandenyje, ištraukite ir nulupkite skūreles. Įkaitinkite orkaitę iki 250° C, tuo tarpu supjaustykite pomidorus smulkiais kubeliais, įspauskite 4 skilteles česnako, sumaišykite su pjaustytais bazilikais, druska, juodaisiais pipirais, alyvuogių aliejumi bei actu. Gerai išmaišykite, galite netgi šiek tiek pagrūsti. 

Supjaustykite batoną riekelėmis ir kiekvieną jų vieną pusę ištepkite alyvuogių aliejumi ( galite naudoti teptuką, kad būtų patogiau). Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi ir išdėliokite batono riekeles aliejuota puse į apačia. Apkepinti orkaitėje iki aukso spalvos.

See Also
Lengvas pyragas

Paruoštus pomidorus dėti ant aliejuotos skrebučio pusės. Taip pat labai skanu ragauti su varškės sūriu.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt