Sluoksniuotas šokoladinis desertas su bananais ir granola – tai greitai paruošiamas, bet vizualiai patrauklus ir gardus desertas, kuris puikiai tinka tiek sveikam užkandžiui, tiek lengvam saldėsiui po vakarienės.
Sluoksniuotas šokoladinis desertas su bananais ir granola: receptas
Gaivu, paprasta ir be jokio vargo – tobula, kai norisi kažko skanaus čia ir dabar.
Ingredientai:
- 100 g juodo arba pieniško šokolado
- 1 šaukštas pieno arba grietinėlės
- 2 prinokę bananai
- 300 g natūralaus arba vanilinio jogurto
- 2 valg. š. klevų sirupo (ar kito saldiklio)
- 4-6 valg. š. granolos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Nedideliame puode ar mikrobangų krosnelėje ištirpinti šokoladą su pienu arba grietinėle, kol masė taps vientisa ir blizgi. Supilti šį šokoladinį kremą į stiklinių dugną ir šiek tiek paskleisti.
2. Bananus supjaustyti griežinėliais. Sudėti juos aplink stiklinių kraštus, kad būtų matomas gražus sluoksniavimas iš išorės.
3. Ant šokolado sluoksnio ir bananų švelniai užpilkite jogurtą, sumaišytą su klevų sirupu. Galima naudoti šaukštą, kad nesusimaišytų sluoksniai.
4. Ant viršaus dosniai užberti granolos. Galima papildyti ir šviežiomis uogomis.
5. Patiekti iš karto arba palaikyti šaldytuve iki patiekimo (iki 1 val.), kad jogurtas susigertų į granolą ir šokolado sluoksnis šiek tiek sustingtų.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.