Smidrai su vytintu kumpiu karšto oro gruzdintuvėje – tai greitas užkandis ar garnyras, kuris tikrai patiks visiems smidrų gerbėjams. Iškepti karšto oro gruzdintuvėje, šie smidrai tampa maloniai traškūs, o vytintas kumpis – šiek tiek apskrudęs.
Smidrai su vytintu kumpiu karšto oro gruzdintuvėje: receptas
Puikiai tinka patiekti tiek šilti, tiek atvėsę, o keli lašai citrinos sulčių suteikia gaivumo.
Ingredientai:
- 7 smidrai
- 7 griežinėliai vytinto kumpio
- Druska ir pipirai pagal skonį (jeigu kumpis sūresnis – druskos nereikia)
- Mėgstami prieskoniai mėsai
- Citrina (patiekti, nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti reikalingus ingredientus.

2. Pašalinti kietus smidrų galus ir kiekvieną jų apvynioti vytinto kumpio juostele.

3. Apvynioti visus smidrus.

4. Juos išdėlioti karšto oro gruzdintuvėje.

5. Pabarstyti druska (jeigu naudojama), pipirais ir prieskoniais.

6. Kepti 180 C temperatūroje 8-10 min (laikas priklauso nuo įrenginio ir norimo apskrudimo lygio).

7. Iškepusius smidrus perkelti į lėkštę ir patiekti su citrinos griežinėliais (jeigu norisi).

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė