Šokoladinė tartaletė su apelsinų padažu – šis elegantiškas desertas sujungia klasikinį šokolado ir apelsino duetą viename subtiliame pyrage.
Šokoladinė tartaletė su apelsinų padažu: receptas
Lengvai drėgnas pyragas idealiai tinka ypatingoms progoms ar pasilepinimui namuose.
Ingredientai:
Tešlai
- 100 g miltų, plius papildomai pabarstymui
- 50 g cukraus pudros
- 50 g sviesto
- 1 kiaušinio trynys
Šokoladiniam įdarui
- 75 g sviesto
- 115 g juodojo šokolado (ne daugiau kaip 60 % kakavos)
- 115 g auksinio smulkinto cukraus
- 55 g miltų
- 4 kiaušiniai
Apelsininiam įdarui
- 25 g sviesto
- 50 g baltojo šokolado
- 1 apelsino smulkiai tarkuota žievelė
- 35 g auksinio smulkinto cukraus
- 25 g miltų
- 2 kiaušinių tryniai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Ištepti 23 cm banguoto krašto tartos kepimo formą sviestu.
2. Tešlai paruošti suberti miltus, cukraus pudrą ir sviestą į virtuvinio kombaino indą ir plakti, kol mišinys primins smulkius džiūvėsėlius. Įdėti kiaušinio trynį ir šaukštą šalto vandens, maišyti kol susiformuos minkšta tešla.
3. Apvynioti tešlą maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą maždaug 30 min.
Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros (arba 180 C su ventiliatoriumi).
4. Pabarstyti darbastalį miltais ir iškočioti atvėsintą tešlą į apskritimą, maždaug 5 cm didesnį už kepimo formą.
Iškloti formą tešla. Atvėsinti 15 min.
5. Subadyti pagrindą šakute, iškloti kepimo popieriumi ar folija ir pripildyti kepimo pupelėmis. Kepkite „aklai“ 10 min, kol tešla taps šviesiai auksinės spalvos. Nuimti popierių ir pupeles, grąžinti pagrindą į orkaitę dar 5–7 min, kol bus iškepęs.
6. Šokoladiniam įdarui paruošti ištirpinti sviestą ir šokoladą karščiui atspariame dubenyje virš silpnai verdančio vandens garų. Nuimti nuo kaitros, įmaišyti cukrų ir miltus. Po vieną įmušti kiaušinius ir palikti pastovėti.
7. Apelsininiam įdarui ištirpinti sviestą ir baltąjį šokoladą taip pat virš vandens garų. Nuimti nuo kaitros, įmaišyti tarkuotą apelsino žievelę, cukrų ir miltus. Po vieną įplakti kiaušinių trynius ir supilti masę į ąsotėlį.
8. Padėti iškeptą tešlos pagrindą ant kepimo skardos. Supilti šokolado masę. Apelsininį įdarą užlašinti arba išpilstyti viršuje, kad susidarytų sūkurio efektas. Norint dar labiau išmarginti, galima perbraukti per paviršių pagaliuku.
9. Kepti 10–12 min, kol kraštai sutvirtės, o vidurys dar šiek tiek virpės.
10. Išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti. Galima papildomai papuošti šviežiomis uogomis.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.