Šokoladinis tortas su druska – šis drėgnas šokoladinis tortas su sūriai saldžiu kremu yra tobulas skanėstas šokolado mėgėjams.
Šokoladinis tortas su druska: receptas
Tai tortas, kuriame susilieja saldumas ir sūrumas – puikiai tinkantis šventei ar ypatingam desertui.
Ingredientai:
- 375 g miltai su kildinimo medžiaga (self-raising)
- 50 g kakavos
- 325 g cukraus
- 4 kiaušiniai (plakti)
- 375 ml pieno (riebaus)
- 250 g sviesto
- 200 g juodojo šokolado
- 2 arb. š. vanilės ekstrakto
- 250 g grietinės
- 400 g pieniško šokolado
- 2 arb. š. druskos dribsnių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Dvi 20 cm skersmens apvalias kepimo formas patepti riebalais ir iškloti kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, kakavą, cukrų, kiaušinius, pieną, sviestą, ištirpintą juodąjį šokoladą ir vanilės ekstraktą. Plakti kol masė taps vientisa ir lygi.
3. Lygiomis dalimis paskirstyti tešlą į abi formas ir kepti 35-40 min arba kol į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Leisti biskvitams šiek tiek atvėsti formose, tada perkelti ant grotelių ir visiškai atvėsinti.
4. Į didelį dubenį sudėti grietinę ir ištirpintą pienišką šokoladą. Išmaišyti iki vientisos masės ir dėti į šaldytuvą 10 min, kol kremas taps standžios, tepamos konsistencijos.
5. Vieną pyrago lakštą dėti ant torto padėklo ar lėkštės, nupjauti viršų, kad jis būtų lygus. Ant jo paskleisti pusę kremo. 6. Uždėti antrą lakštą ir užtepti likusį kremą ant viršaus. Apibarstyti torto viršų druskos dribsniais.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.