Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Studentauk su Laikas.lt. Geriausi studentiški receptai

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2011-10-11
Komentarų: 0
5 min. skaitymo
Studentauk su Laikas.lt. Geriausi studentiški receptai

Spaliui įsibėgėjus dauguma studentų jau įsivažiavo į paskaitų ir studentiško gyvenimo ritmą, todėl Laikas.lt nori Jūsų paklausti daugelio dalykų, kurie pravers ir Jums, ir Jūsų bendramoksliams. Tad visus mokslo metus [-[0]-] , kurį sukurti padeda… patys studentai.

Pirmasis klausimas buvo: kaip pasigaminti nebrangų studentišką patiekalą, apart visiems atsibodusių keptų bulvių ir vienkartinių makaronų. Patiekalo receptas turi būti originalus, nenukopijuotas iš interneto, o Jūsų pačių išbandytas. Taip pat galite parašyti, kiek maždaug kainuoja jį pasigaminti.

Susilaukėme nemažai dalyvių, kai kurie net atsiuntė nuotraukas. Įdomiausi receptai, kurie bus apdovanoti puikiais KOTANYI prieskonių rinkiniais:
 

  • Dija ir jos rudeniškas receptas su cukinijomis: 

Jums reikės: cukinijos iš kaimo, poro arba svogūno, ir  faršo ar šiaip mėsos. Ir ryžių saujos. Gaminimas: pakepini mėsą, tada sumeti pjaustytą cukiniją ir porus (ar svogūną). Dar būtų neblogai truputis česnako. Kitame puode išsiverdi ryžius ir viskas. Sveika, skanu ir greita!!!!!!

  • Evelina, kuri ne tik aprašė išties paprastą receptą, bet ir nurodė, iš kur nusipirkti:

Reikia nusipirkti didelių makaronų (Thomas philips parduotuvėje tik tokius radau, kaina 4,12 Lt), juos prikimšti paprieskoniuotu kiaulienos faršu (5 lt). Labai skanu ir sotu, ir išeina daug porcijų. Galima pasilikti kitai dienai ar pasidalinti su draugais.

  • Gintarė, kurios ryžių receptas iš pradžių skamba prabangiai, bet išties – labai paprastas:

Risotto bianco (baltasis daugiaryžis). Labai paprastas ir skanus patiekalas studentui, kuriam atsibodo tie patys virti ryžiai, bulvės, makaronai. Atsigavimas skrandukui 🙂 plius šitą receptą toliau galima tobulinti pagal savo LAKIĄ (o studentų tikrai laki fantazija) fantaziją. t.y dėti viską ką tik turite šaldytuve 🙂
Taigi, reikės:
1l sultinio
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Sviesto apie 80g
Smulkiai pjaustyto svogūno
2 supjaustytos česnako skiltelės
400g ryžių
2 taurės sausojo baltojo vermuto arba vyno
druskos ir pipirų
Sūrio, geriau kietojo kokio 🙂

Užkaiskite sultinį. Kitoje keptuvėje įpilkite aliejaus, įdėkite gumulėlį sviesto ir sudėkite svogūną, česnakus ir kepkite ant silpnos ugnies apie 15min, kad nepakeistų spalvos. Kai daržovės suminkštės suberkite ryžius ir padidinkite karštį.

Ryžiai pradės gruzdėti, tad nesustokite maišę. PO minutės jie pasidarys skaidroki. Supilkite vermutą/vyną ir toliau maišykite – pasklis labai skaaaanus kvaaapas. Alkoholis išgaruos, o ryžiuose liks tik skanus ekstraktas.

Kai vermutas/vynas susigers į ryžius, įpilkit samtį sultinio ir įberkit gerą žiupsnį druskos. Sumažinkite karštį, kad ryžiai neišvirtų per greit. Po samtį pilkite sultinį palaukdami kol visas įsigers, maišykite ir spauskite iš ryžių krakmolą. Užtruks visa tai apie 15min, kol ryžiai išvirs bet nebus per daug minkšti 🙂

Kai išvirs ryžiai, nukelkite puodą nuo ugnies įdėkite sviestą likusį ir įberkite sūrį. Gerai išmaišykite ir uždengę puodą palikite porai minučių pastovėt. Tai svarbiausia dalis, nes tik dabar daugiaryžis pasidaro pasakiškai minkštas ir drėgnas koks ir turi būt.

O tada jau valgykite! skanaus 🙂
 P.s receptas ne mano, o iš knygos, bet JIS TIKRAI IŠBANDYTAS MANĘS :)) P.p.s Ir manau nekainuoja daugiau 10lt 😛

Risotto bianco

  • Ir Monika G. ir jos patiekalas iš grikių.

Taigi gaminsime grikių apkepą su sūriu ir morkom (paprasta ir skanu, pirštus apsilaižysit :)))
O gi reiks:)
150 g grikių kruopų
300 g morkų
0,5 l daržovių sultinio
200 ml grietinės
50 g sviesto
150 g fermentinio sūrio
1 svogūnas
2 kiaušiniai
1 v. š. džiuvėsėlių
druska
malti juodieji pipirai

Kaip gaminti: grikius perliekite šaltu vandeniu, įdėti sultinio, virti maišant apie 15 min., atvėsinkite. Morkas sutarkuojame per stambią tarką, susmulkinkite svogūną. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, įpilkite 3 šaukštus vandens ir patroškinkite morkas ir svogūnus. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių, juos išplakite iki standžių putų. Trynius sumaišykite su grietine, uždėkite apie 100 g sūrio, pagardinkite druska ir pipirais. Grikius didesniame dubenyje sumaišykite su troškintomis morkomis ir svogūnais bei trynių mase. Po to sukrėskite išplaktus baltymus ir viską gerai išmaišykite. Masę krėskite į riebalais išteptą formą, viršų pabarstykite likusiu sūriu, džiuvėsėliais, apdėliokite kubeliais pjaustytu sviestu.

Apkepą dėkite į įkaitintą orkaitę, kepkite 180 laipsnių temperatūroje kol gražiai paruduos.
Šio patiekalo savikaina kažkur 13 litų, o užteks pamaitinti kažkur 5 alkanus studentus, arba 6 nelabai alkanus 😀 Skanaus!!!

Kitus studentiškus receptus rasite [-[2]-] . Ačiū visiems dalyvavusiems ir lauksime Jūsų dalyvavimo kituose klausimuose. Antrą paskelbsime jau netrukus.

Laikas.lt

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:barakas. studentavimasreceptairubrika studentamsStudentaistudentiški receptai

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Knyga ar nešiojamasis kompiuteris? Originalus „Apple“ dėklas
Laikas.lt pusryčiai

Knyga ar nešiojamasis kompiuteris? Originalus „Apple“ dėklas

2012-10-22
Kaip surasti kompromisą?
Įdomu

Kaip surasti kompromisą?

2012-04-14
Nauja maisto kontrolės technologija – pagalba ar vergovė? (Video)
Naujienos

Nauja maisto kontrolės technologija – pagalba ar vergovė? (Video)

2011-10-11
Vagystės iš automobilių. Pavojingiausios vietos Lietuvoje
Aktualu

Vagystės iš automobilių. Pavojingiausios vietos Lietuvoje

2013-02-03

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?