Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Sultinga mėsa be marinavimo: greitas ir lengvas paruošimas

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2024-12-30
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sultinga mėsa be marinavimo: greitas ir lengvas paruošimas
Sultinga mėsa be marinavimo: greitas ir lengvas paruošimas

Mėsa yra universalus patiekalas, tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek svečiams vaišinti. Vienas pagrindinių sėkmingo mėsos patiekalo kriterijų – sultingumas, kurį dažniausiai užtikrina marinavimas. Tačiau ką daryti, jei tam nėra laiko? Sultinga mėsa su paprastu ir greitu būdu, kuris užtikrins, kad mėsa bus minkšta be ilgo marinavimo proceso.

Sultinga mėsa: greitas receptas

Ingredientai:
– 500 g mėsos;
– 2 svogūnai;
– druska pagal skonį;
– prieskoniai (juodieji pipirai, paprika, čiobreliai) pagal skonį;
– 1/3 arbatinio šaukštelio sodos;
– 50 g augalinio aliejaus.

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
  2. Kai svogūnai pradės ruduoti, į juos įmaišykite sodą – tai padės svogūnams greičiau suminkštėti ir suteiks mėsai švelnumo.
  3. Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į puodą. Paskaninkite druska, prieskoniais ir sumaišykite su keptais svogūnais.
  4. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 20 minučių (priklausomai nuo pasirinktos mėsos rūšies). Periodiškai apverskite mėsos gabaliukus, kad jie tolygiai apskrustų.
  5. Patiekite mėsą su aromatingu svogūnų padažu, kuris susidaro gaminimo metu.
Sultinga mėsa: receptas

Patarimai tobulam rezultatui:
– Kepimui naudokite nepridegančią keptuvę, kad svogūnai nepriliptų ir nesudegtų.
– Eksperimentuokite su prieskoniais, kad atrastumėte savo mėgstamiausią skonį.

Pasiruošdami šiam receptui, nepamirškite, kad tinkamas mėsos pasirinkimas taip pat turi didelę įtaką galutiniam rezultatui. Rinkitės šviežią ir kokybišką mėsą – jos tekstūra ir skonis bus geriausi. Jei norite dar daugiau skonio, prieš kepimą galite į mėsą įtrinti šviežių žolelių, tokių kaip rozmarinas ar čiobreliai, o vietoj paprasto aliejaus išbandykite alyvuogių aliejų. Toks subtilus akcentas papildys patiekalo aromatą ir suteiks jam ypatingą skonį.

Sultingą mėsą galite patiekti su mėgstamomis daržovėmis ar garnyru. Šis greitas receptas – puikus sprendimas tiems, kurie nori greitai ir skaniai pamaitinti šeimą ar nustebinti svečius. Skanaus!

Jei ieškote greito ir paprasto būdo paruošti sultingą mėsą be ilgo marinavimo, šis receptas neabejotinai taps vienu mėgstamiausių. Dėl paprastų ingredientų ir lengvos gaminimo eigos jis idealiai tiks tiek kasdieniam gaminimui, tiek ypatingoms progoms.

Šaltinis: https://24tv.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:mėsasvogūnaiVakarienė

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Lipnūs vištienos sparneliai su mangų salsa
Mėsos patiekalai

Lipnūs vištienos sparneliai su mangų salsa

2025-06-04
Tiramisu sūrio pyragas
Desertai

Tiramisu sūrio pyragas

2024-01-15
Kalėdiniai sausainiai su įdaru
Desertai

Kalėdiniai sausainiai su įdaru: šventinio deserto receptas

2024-12-19
Rikotos ledai su pistacijomis
Desertai

Rikotos ledai su pistacijomis

2025-05-21

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?