Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sūrininkų namai: sezono uždarymas ir daug daug obuolių (Foto)

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2010-10-04
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sūrininkų namai: sezono uždarymas ir daug daug obuolių (Foto)

Sūrininkų namus tikriausiai žino dauguma gero skonio gurmanų, o kurie nežino – visada laukiama Dzūkijos kaime – Dargužiuose. Tik 50 km nuo Vilniaus ir galite mėgautis skaniausiais sūriais, obuoliais, duona, uogiene. Tačiau šaltis jau palaužė Sūrininkų namus ir sekmadienį surengta atsisveikinimo šventė arba dar kitaip – Antaninių obuolių festivalis.

Sūrininkų namai įsikūrę Valdo ir Rasos sodyboje Dzūkijos kaime – Dargužiuose. Sodybos šeimininkai patys gano avis ir ožkas, jas melžia, gamina avių, ožkų, karvių pieno sūrius. Sūrininkų namai – vieša ir visiems atvira vieta, kur visą vasarą ir rugsėjo mėnesį vyko daugybė renginių. Naminių ir ekologiškų produktų gerbėjai galėjo ne tik nusipirkti įvairiausių sūrių, duonos, uogienės, bet ir pasiklausyti koncertų ar sudalyvauti veltinių vėlimo pamokose. Išalkę žingsniuodavo į trobą, kur galėjo pavalgyti išties skanių patiekalų, kuriuos visą sezoną gamino prancūzų pora Erwanas ir Eva.

Sekmadienį Sūrininkų namai uždarė pirmąjį sėkmingą sezoną. Šventėje buvo labai labai daug ekologiškų obuolių, moliūgų, geros muzikos, uogienės, alaus, karšto vyno ir, aišku, įvairiausių rūšių sūrių. Valdas ir Rasa pažadėjo, kad kitą sezoną Sūrininkų namai tikrai veiks, tad laukiam.

O desertui – nuotraukos iš Antaninių obuolių festivalio ir nuostabus uogienės receptas:

Obuolių uogienė su lazdynų riešutais (pagaminti užtrunka 5 valandas)

Receptas: restorano Jalta

Reikia:
nuluptų (arba ne) Antaninių obuolių
lazdyno riešutų
truputį vanilės
cukraus – tokio pat kiekio kaip ir obuolių
truputį kantrybės

Procesas:
Nulupkite obuolius (jei tingite – nelupkite)
Užberkite obuolius cukrumi ir palikite nakčiai
Virkite ilgai, apie 2-3 valandas ant silpnos ugnies, kad obuoliai sutirštėtų ir karamelitizuotųsi.
Verdant įdėkite riešutus ir vanilę.

O daugiau informacijos apie Sūrininkų namus rasite čia.

Sūrius valgė: Rasa Barčaitė
Foto: Andriaus Mikonio
 

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Dargužiaidegustavimaskaimassūriaisūrininkų namai

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Strijos
Naujienos

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Strijos

2013-04-02
Orai: lapkričio pradžia bus tokia bjauri
Aktualu

Orai: lapkričio pradžia bus tokia bjauri, kad nesinorės eiti laukan

2016-10-31
Tarpukario sportas: su Prezidento „palaiminimu“ (VI dalis)
Aktualu

Tarpukario sportas: su Prezidento „palaiminimu“ (VI dalis)

2011-09-09
Trys intensyvios „Satta Outside“ naktys – jau šį savaitgalį
Menas

Trys intensyvios „Satta Outside“ naktys – jau šį savaitgalį

2011-08-11

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?