Sūriu ir špinatais įdaryti portobello grybai – derinys ne tik maistingas, bet ir vizualiai patrauklus. Tai puikus pasirinkimas norint nustebinti svečius ar pasimėgauti gardžiu be mėsos patiekalu.
Sūriu ir špinatais įdaryti portobello grybai: receptas
Tai sotus ir gardus vegetariškas patiekalas, puikiai tinkantis pietums ar vakarienei.
Ingredientai:
- 4 portobello grybai
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- ½ svogūno
- 2 česnako skiltelės
- 200 g špinatų
- 100 g ožkos sūrio arba kito kreminio sūrio
- 100 g keptų raudonųjų paprikų (iš stiklainio)
- 50 g čederio sūrio
- šlakelis citrinos sulčių (nebūtina)
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros. Grybams išimti kotelius (juos atidėti), grybus aptepti vienu šaukštu alyvuogių aliejaus ir dėti kepimo skardoje kepurėlėmis į viršų. Kepti apie 20 min, kol pradės minkštėti.
2. Tuo metu likusį aliejų įkaitinti keptuvėje. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir smulkintus grybų kotelius, kepti apie 3 min, kol suminkštės.
3. Įdėti trintą česnaką ir špinatus, pagardinti druska bei pipirais. Kepti kol špinatai sukris. Padidinti kaitrą ir kepti kol visas skystis išgaruos. Nukelti nuo kaitros.
4. Ožkos sūrį, keptas smulkintas paprikas ir pusę tarkuoto čederio sūrio sudėti į dubenį. Sudėti keptą špinatų mišinį ir gerai išmaišyti. Pagardinti druska, pipirais ir, jei norisi, šlakeliu citrinos sulčių.
5. Išimti grybus iš orkaitės, apversti ir padalinti įdarą į kiekvieną grybą. Apibarstyti likusiu čederio sūriu.
6. Grąžinti į orkaitę ir kepti dar 15 min, kol grybai suminkštės, o sūris taps auksinės spalvos.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.