Tailandietiška makaronų sriuba su krevetėmis – ši aromatinga Azijos įkvėpta sriuba pasižymi ryškiu įvairių prieskonių skoniu, sušvelnintu kokosų pienu. Lengva, bet sotinanti sriuba.
Tailandietiška makaronų sriuba su krevetėmis: receptas
Tai puikus pasirinkimas norintiems egzotiško, šildančio ir greitai paruošiamo patiekalo.
Ingredientai:
- nemažas gabalėlis šviežio imbiero,
- 1-2 raudonieji čili pipirai
- 1-2 citrinžolės stiebai
- 2-3 skiltelės česnako
- sauja šviežių kalendrų
- šiek tiek augalinio aliejaus
- 1 valg. š. kalendrų sėklų
- 1-2 žiupsneliai maltos ciberžolės
- nedidelis ąsotėlis daržovių sultinio
- kelios saujos ryžių makaronų
- 400 ml kokosų pieno
- didelė sauja žalių, nuluptų tigrinių krevečių
- keli lašai žuvies padažo, pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sumalti imbierą, valytus čili pipirus, citrinžolę, česnaką ir kalendras maisto smulkintuvu, kol gausis susmulkinta pasta – jei masė per sausa, įpilti šiek tiek augalinio aliejaus.
2. Įkaitinti didelę negilią keptuvę, sudėti pastą ir keletą minučių kepinti, dažnai maišant, kol pasklis kvapai. Stambiai sutrinti kalendrų sėklas ir suberti į keptuvę kartu su žiupsniu ar dviem ciberžolės ir daržovių sultiniu. Pavirti kelias minutes.
3. Tuo metu užpilti ryžių makaronus verdančiu vandeniu dubenyje ir palikti 4-5 min, kol suminkštės. Tuomet nukošti ir atidėti.
4. Kad sumažinti aštrumą, į keptuvę supilti kokosų pieną, užvirinti. Tada sumažinti kaitrą ir pavirti dar keletą minučių. 5. Per tą laiką išvalyti krevetes – nedideliu aštriu peiliu perpjauti jų nugarėlę ir ištraukti juodąją „gyslelę”. Sudėti krevetes į keptuvę ir virk 2-3 min, kol taps rausvos ir minkštos. Galiausiai pagardinti keliais lašais žuvies padažo ir pabarstyti šviežiomis kapotomis kalendromis pagal skonį.
6. Patiekiant išdėlioti makaronus į dubenėlius ir užpilti kvapniu sriubos sultiniu su krevetėmis. Vietoje krevečių galima naudoti vištieną, šukutes ar grybus.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.