Tailandietiškos vištienos salotos su ryžių makaronais – šviežios, lengvos ir kupinos skonio azijietiškos salotos su sultinga vištiena, ryžių makaronais, traškiomis daržovėmis ir kvapniomis žolelėmis. Puikiai subalansuotas skonis – tarp gaivumo, aštrumo ir saldžiarūgščio skonio.
Tailandietiškos vištienos salotos su ryžių makaronais: receptas
Idealus pasirinkimas, kai norisi kažko sveiko, skanaus ir šiek tiek egzotiško.
Ingredientai:
Vištienai:
- 4 vištienos krūtinėlės be kaulų ir odos
- 10 cm šviežio imbiero šaknies
- 2 česnako skiltelės
- 3 valg. š. sojų padažo
- 1 valg. š. tamarindų pastos
- 1 žaliosios citrinos sultys
- 2 valg. š. bazilikų
Padažui:
- 1½ žaliosios citrinos sultys
- 2 valg. š. palmių cukraus
- 1 valg. š. tamsaus sojų padažo
- 2 česnako skiltelės
- 1 valg. š. smulkiai tarkuoto imbiero
- 3 valg. š. žuvies padažo
- 3 raudonieji čili pipirai
Salotoms:
- 250 g plonų ryžių makaronų
- 4 švieži svogūnų laiškai
- 2 morkos
- 2 valg. š. smulkintų baziliko lapelių
- 2 valg. š. smulkintų mėtų lapelių
- 2 valg. š. smulkintų kalendros lapelių
- 6 valg. š. skrudintų žemės riešutų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėti juostelėmis pjaustytą vištieną į dubenį. Likusius vištienai skirtus ingredientus sudėti į grūstuvę arba maisto smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos tyrės. Užpilti šią masę ant vištienos, gerai išmaišyti, kad mėsa tolygiai pasidengtų marinatu ir palikti šaldytuve bent vienai valandai.
2. Uždėti didelį garų puodą ant puodo su vandeniu. Į garų puodą vienu sluoksniu sudėti dalį vištienos gabalėlių, uždengti ir garinti 5-6 min, kol mėsa iškeps.
3. Išimti vištieną iš garų puodo, atidėti į šalį ir pakartoti su likusiais vištienos gabalėliais.
4. Padažui sudėti visus padažui skirtus ingredientus į grūstuvę arba maisto smulkintuvą ir sutrinti kol gerai susimaišys. Atidėti.
5. Salotoms užpilti ryžių makaronus verdančiu vandeniu ir palikti brinkti 5 min. Nusausinti, tada sumaišyti su dviem trečdaliais padažo ir palikti susigerti 5-10 min.
6. Sudėti likusius salotų ingredientus ir gerai išmaišyti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.