Žyma: Rukola

Rukolos nauda sveikatai: kodėl verta ją įtraukti į savo mitybą

Rukola – tai ne tik kvapnūs, šiek tiek aitrūs žalumynai, bet ir tikras vitaminų šaltinis, padedantis palaikyti gerą savijautą bei stiprinti organizmą. Vis labiau populiarėjanti rukola užsitarnavo savo vietą ne tik gurmaniškose salotose, bet ir sveikatai palankioje mityboje. Straipsnyje aptarsime, kokia rukolos nauda, kam ji ypač rekomenduojama, o kam – reikėtų vengti. Rukolos sudėtis ir naudingosios medžiagos Rukola pasižymi gausiu maistinių medžiagų kiekiu – joje randami vitaminai A, C, K, E, B grupės, folio rūgštis, kalis, magnis, geležis, cinkas, selenas ir daugelis kitų mikroelementų. Taip pat joje yra flavonoidų ir glikozidų – stiprių antioksidantų, kurie padeda kovoti su uždegimais ir net vėžinių ląstelių plitimu. Pagrindinė rukolos nauda organizmui Rukolos nauda moterims Rukolos nauda vyrams…

Saulena