Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

TOP 17 faktų apie bulvių paruošimą

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2011-12-17
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
TOP 17 faktų apie bulvių paruošimą

[-[0]-]

  1. Nevartokite maistui pažaliavusių bulvių, jose yra nuodingos organizmui medžiagos – solanino.
  2. Kad bulvės nesudygtų, į dėžę su bulvėmis įdėkite kelis obuolius.
  3. Apšalusias bulves palaikykite šaltame vandenyje, o kai virsite įpilkite truputį acto.
  4. Šviežias bulves lengviau nuskusite, jei jas 15-20 min. pamerksite į šaltą vandenį.
  5. Kad valant bulves nepatamsėtų rankos, suvilgykite jas actu ir leiskite nudžiūti.
  6. Su lupenomis verdamos bulvės nesutrūkinės, jei į vandenį 1 kg bulvių įbersite 0,5 šaukštelio druskos.
  7. Sutarkuotos bulvės mažiau tamsės, jei į tarkius įpilsite karšto pieno, įbersite vitamino C arba įdėsite smulkiai tarkuoto svogūno.
  8. Virtos bulvės bus gardesnės, jei į puodą, kuriame verda bulvės, įmesite porą česnako skiltelių, lauro lapelių arba truputį krapų. Druską dėkite virimo pradžioje.
  9. Virdami bulves įkaitintuose riebaluose, patikrinkite, ar riebalai gerai įkaitę – įmetus pyrago gabalėlį jis turi pagelstį per pusantros minutės. Per daug karštuose riebaluose bulvės pagels, bet neišvirs, o šaltuose – prisisotins jų.
  10. Bulves dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite – išvirusios bulvės bus skanesnės.
  11. Virtos bulvės bus baltos, jei į vandenį įpilsite truputį citrinos sulčių.
  12. Jei norite, kad bulvės nesukristų, dalį verdančio vandens nupilkite ir įpilkite šalto.
  13. Į bulvių košę pilkite tik karšta pieną – košė bus minkšta ir puri.
  14. Jei į bulvių košę įmaišysite standžiai išplaktų baltymų, bulvių košė bus ypač skani.
  15. Skrudintos bulvės bus skanesnės, jei jas kepsite su česnako skiltelėmis.
  16. Bulves nusausinkite ir kepkite gerai įkaitintuose riebaluose, druskos dėkite baigdami kepti, kai bulvės apskrus iš abiejų pusių.
  17. Su lupenomis virtos bulvės lengviau nusilups, jei tik išvirtas perpilsite šaltu vandeniu.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:bulvėsfaktai apie bulves

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Pasidaryk pats. Manikiūras su žemėlapiu
DIY

Pasidaryk pats. Manikiūras su žemėlapiu

2012-11-11
19 bjaurių dalykų
Įdomu

19 bjaurių dalykų, kuriuos daro moterys

2013-06-04
Penktadienio DJ: Dūzgėms pasirengę didžėjai dalijasi asmeniniais „The Chemical Brothers“ favoritais
Naujienos

Penktadienio DJ: Dūzgėms pasirengę didžėjai dalijasi asmeniniais „The Chemical Brothers“ favoritais

2015-06-12
Skaitytojų TOP komentarai (gegužės 31 – birželio 7 d.): „Bloga? - kas turėta omeny?”
Aktualu

Skaitytojų TOP komentarai (gegužės 31 – birželio 7 d.): „Bloga? – kas turėta omeny?”

2013-06-07

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?