Trapios tešlos pyragas su avietėmis – tai sodraus skonio sluoksniuotas kepinys, kuriame susipina trapus sausaininis pagrindas, virta aviečių uogienė ir drėgnas kokosinis sluoksnis su jogurtu.
Trapios tešlos pyragas su avietėmis: receptas
Šis kepinys puikiai tiks tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek vaišėms ypatingomis progomis.
Ingredientai:
Pagrindui:
- 175 g miltų
- 100 g viesto (šalto)
- ¼ arb. š. smulkios jūros druskos
- 40 g džiovinto kokoso
- 2 valg. š. rudojo cukraus
- 1 kiaušinio trynys (baltymą pasilikti)
- ½ arb. š. vanilės ekstrakto
Uogų sluoksniui: - 50 g aviečių
- 50 g uogienės cukraus
Pyragui: - 175 g sviesto
- 150 g natūralaus jogurto
- 3 kiaušiniai
- 150 g miltų
- ¼ arb. š. smulkios jūros druskos
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 175 g rudojo cukraus
- 100 g džiovinto kokoso
- 75 g aviečių
- 75 g mėlynių
- 100 g migdolų drožlių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Lengvai patepti sviestu ir iškloti 23 cm kvadratinę kepimo formą kepimo popieriumi.
2. Pagrindui sudėti miltus, sviestą ir druską į virtuvinį kombainą ir pulsiniu režimu sumalti iki smulkių trupinių. Sudėti kokosą bei cukrų ir dar kartą pulsiniu režimu permaišyti. Kiaušinio trynį sumaišyti su vanile ir 1-2 šaukštais šalto vandens, tada supilti į kombainą ir maišyti kol susidarys minkšta tešla. Suspausti ją į paruoštą formą ir išlyginti šaukšto nugarėle, gerai įspaudžiant į visus kampus. Subadyti pagrindą šakute, uždengti ir dėti į šaldytuvą 10 min.
3. Tuo metu sudėti avietes ir cukrų į puodą ir kaitinti kol cukrus ištirps. Užvirti ir virti 5 min arba kol pasieks stingimo temperatūrą.
4. Paruoštą pagrindą kepti 15 min, kol gražiai pagels. Palikti atvėsti 2 min, tada aptepti paruoštomis avietėmis.
Ištirpinti sviestą storadugniame puode. Nukelti nuo kaitros ir šakute įmaišyti jogurtą, tada kiaušinius ir atidėtą kiaušinio baltymą.
5. Persijoti miltus, druską ir kepimo miltelius į didelį dubenį, įmaišyti cukrų ir kokosą.
6. Supilti skystus kekso ingredientus į sausųjų mišinį ir gerai išmaišyti. Supilti ant uogienės sluoksnio, išlyginti šaukšto nugarėle ir apibarstyti uogomis bei migdolų drožlėmis. Kepti 40-45 min, arba kol į vidų įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Palikti atvėsti formoje, tuomet išimti ir supjaustyti kvadratėliais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.