Vanilinis braškių pyragas – šis pyragas pasižymi minkšta ir drėgna tekstūra, kurią puikiai papildo natūralus keptų braškių saldumas. Vaisių gaiva ir subtilus vanilės aromatas suteikia jam lengvumo bei išskirtinumo.
Vanilinis braškių pyragas: receptas
Tai gardus ir jaukus desertas, tinkantis tiek kasdieniams, tiek išskirtiniams momentams.
Ingredientai:
- 350 g braškių
- 1 valg. š. cukraus
- 120 g sviesto
- 200 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 1 ar. š. vanilės ekstrakto
- 2½ arb. š. kepimo miltelių
- ½ arb. š. smulkios druskos
- 250 g kvietinių miltų
- 200 ml pieno
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Braškes supjaustyti ketvirčiais ir sumaišyti su cukrumi kepimo inde ir kepti 15-20 min, kol braškės pradės išskirti sultis. Palikti atvėsti, orkaitės neišjungti.
2. Kepimo formą (23 cm skersmens) ištepti sviestu ir iškloti kepimo popieriumi.
3. Pyragui sviestą ir cukrų plakti iki purumo ir šviesumo. Po vieną įmušti kiaušinius, po to įmaišyti vanilę ir persijoti kepimo miltelius su druska. Įmaišyti pusę miltų, tada pusę pieno, vėliau likusius miltus ir tiek pieno, kad tešla būtų minkšta ir tiršta (gali prireikti ne viso pieno kiekio). Braškes išimti iš sulčių kiaurasamčiu ir švelniai įmaišyti į tešlą.
4. Supilti tešlą į paruoštą formą ir paviršių išlyginti. Kepti 45-55 min, kol į vidurį įdėtas pagaliukas išlįs švarus.
5. Palikti pyragą formoje atvėsti 10 min, tada atsargiai išimti iš formos ir visiškai atvėsinti ant grotelių.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva