Now Reading
Viščiukas su vaisias

Viščiukas su vaisias

Viščiukas su vaisias

Jums reikės:

1 mėsinis viščiukas (1,2 – 1,4 kg)
švieži arba konservuoti vaisiai – apie 400 g
1 apelsinas
alyvuogių aliejus – 50 ml
česnakai – 3 skiltelės
druska
malti juodieji pipirai – 1/2 šaukštelio
džiovinti čiobreliai – 1/2 šaukštelio
džiovinti šalavijai – 1/2 šaukštelio
šviežios šalavijų viršunėlės

Kaip gaminti:

Apelsiną nuplaukite, perpjaukite pusiau, išspauskite sultis ir sumaišykite su aliejumi. Sudėkite smulkiai supjaustytas česnako skilteles, pasūdykite, įberkite pipirų, džiovintų čiobrelių, šalavijų ir išmaišykite.

Viščiuką nuplaukite, nusausinkite, iš vidaus ir išorės gerai įtrinkite paruoštu marinatu, įdėkite į dubenį ir palikite šaltoje vietoje mažiausiai valandą.

Viščiuką įdėkite į kepimo maišelį, aplaistykite nuvarvėjusiu marinatu, šalia sudėkite vaisius ir užriškite. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 min.

See Also
Manų kruopų blyneliai

Karštą viščiuką papuoškite šviežiais šalavijais, patiekite su virtais ryžiais ar bulvėmis.

Skanaus! 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt