Vištienos ir perlinių kruopų sriuba – ši kvapni sriuba su prieskonių gausa pasižymi švelniu imbiero ir česnako aromatu, kuris suteikia šilumos ir lengvo pikantiškumo.
Vištienos ir perlinių kruopų sriuba: receptas
Ši sriuba yra soti, bet lengva, puikiai tinkanti šaltoms dienoms ar jaukiam šeimos vakarui.
Ingredientai:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 kg vištienos šlaunelių ir blauzdelių (be odos)
- 3 česnakų skiltelės
- nykščio dydžio imbiero gabalėlis
- 1 arb. š. kmynų sėklų
- 2 lauro lapai
- 1 arb. š. maltos ciberžolės
- ½ arb. š. maltų juodųjų pipirų
- 175 g perlinių kruopų
- 1 l karšto vištienos sultinio
Patiekimui: - 1 citrinos sultys
- petražolių saujelė
- 25 g smulkintų svogūnų laiškų
- druska pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti vištienos gabalėlius ir kepti kol jie taps šviesiai auksinės spalvos iš abiejų pusių – tai užtruks apie 6-8 min.
2. Į keptuvę su vištiena sudėti trintą česnaką, tarkuotą imbierą, kmynų sėklas, lauro lapą, ciberžolę ir juoduosius pipirus. Supilti sultinį arba vandenį bei perlines kruopas ir užvirinti.
3. Sumažinti kaitrą iki vidutinės ir leisti švelniai virti apie valandą, kartkartėmis pamaišant. Palikti atvėsti tiek, kad būtų galima saugiai paimti vištieną.
4. Atsargiai išimti vištieną iš keptuvės ir nuimti mėsą nuo kaulų (mėsos stipriai nesmulkinti).
5. Išimti lauro lapą ir sudėti vištienos gabalėlius atgal į keptuvę.
6. Papildyti maždaug 300-500 ml vandens, kad būtų skystesnis sultinys ir užvirinti. Pagardinti druska pagal skonį.
7. Patiekiant dubenėlyje pagardinti citrinos sultimis, pabarstyti žolelėmis ir, jei norisi, aitriosios paprikos dribsniais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.