Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Vištienos ir perlinių kruopų sriuba

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-05-21
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vištienos ir perlinių kruopų sriuba
Vištienos ir perlinių kruopų sriuba

Vištienos ir perlinių kruopų sriuba – ši kvapni sriuba su prieskonių gausa pasižymi švelniu imbiero ir česnako aromatu, kuris suteikia šilumos ir lengvo pikantiškumo.

Vištienos ir perlinių kruopų sriuba: receptas

Ši sriuba yra soti, bet lengva, puikiai tinkanti šaltoms dienoms ar jaukiam šeimos vakarui.

Ingredientai:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 kg vištienos šlaunelių ir blauzdelių (be odos)
  • 3 česnakų skiltelės
  • nykščio dydžio imbiero gabalėlis
  • 1 arb. š. kmynų sėklų
  • 2 lauro lapai
  • 1 arb. š. maltos ciberžolės
  • ½ arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 175 g perlinių kruopų
  • 1 l karšto vištienos sultinio

    Patiekimui:
  • 1 citrinos sultys
  • petražolių saujelė
  • 25 g smulkintų svogūnų laiškų
  • druska pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti vištienos gabalėlius ir kepti kol jie taps šviesiai auksinės spalvos iš abiejų pusių – tai užtruks apie 6-8 min.
2. Į keptuvę su vištiena sudėti trintą česnaką, tarkuotą imbierą, kmynų sėklas, lauro lapą, ciberžolę ir juoduosius pipirus. Supilti sultinį arba vandenį bei perlines kruopas ir užvirinti.
3. Sumažinti kaitrą iki vidutinės ir leisti švelniai virti apie valandą, kartkartėmis pamaišant. Palikti atvėsti tiek, kad būtų galima saugiai paimti vištieną.
4. Atsargiai išimti vištieną iš keptuvės ir nuimti mėsą nuo kaulų (mėsos stipriai nesmulkinti).
5. Išimti lauro lapą ir sudėti vištienos gabalėlius atgal į keptuvę.
6. Papildyti maždaug 300-500 ml vandens, kad būtų skystesnis sultinys ir užvirinti. Pagardinti druska pagal skonį.
7. Patiekiant dubenėlyje pagardinti citrinos sultimis, pabarstyti žolelėmis ir, jei norisi, aitriosios paprikos dribsniais.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Perlinių kruopų sriubaPerlinių kruopų sriuba su vištienasriubaSriuba su vištienaVištienos ir perlinių kruopų sriuba

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Čeburėkai su varškės tešla
Mėsos patiekalai

Čeburėkai su varškės tešla

2024-01-03
Puri bulvių košė pavyks tik jei įdėsite į ją šiuos ingredientus.
Naudinga

Pasak virtuvės šefo, puri bulvių košė pavyks tik jei įdėsite į ją šiuos ingredientus

2025-04-24
Prancūziškų skrebučiai suktinukai
Desertai

Prancūziškų skrebučiai suktinukai

2025-03-06
Užkepti kruasanai su kumpiu ir sūriu
Apkepai

Užkepti kruasanai su kumpiu ir sūriu

2025-04-04

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?