Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Vištienos kepsneliai namuose – vaikų mėgstamiausi pietūs

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2025-01-08
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vištienos kepsneliai
Vištienos kepsneliai

Vištienos kepsneliai – vienas populiariausių pateikalų greito maisto užkandinėse. Šis receptas leidžia lengvai ir greitai paruošti gardžius, traškius kepsnelius namuose.

Vištienos kepsneliai – receptas

Kepsneliai puikiai tiks tiek vaikams, tiek suaugusiesiems kaip užkandis ar pagrindinis patiekalas.

Vištienos kepsneliai namuose

Ingredientai:

  • 2 vištienos filė (apie 400 g), supjaustytos kąsnio dydžio gabaliukais
  • 100 g miltų
  • 2 kiaušiniai, lengvai išplakti
  • 100 g džiūvėsėlių
  • 50 g tarkuoto parmezano (nebūtina, bet suteikia puikų skonį)
  • 1 šaukštelis česnako miltelių (nebūtina)
  • Aliejus kepimui
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas

  1. Paruoškite ingredientus
    Sudėkite miltus į vieną lėkštę ir paskaninkite druska bei pipirais. Kiaušinius supilkite į antrą lėkštę ir išplakite. Į trečią lėkštę sudėkite džiūvėsėlius, tarkuotą parmezaną ir, jei norite, česnako miltelius. Gerai sumaišykite.
  2. Apvoliokite vištieną
    Kiekvieną vištienos gabaliuką pirmiausia apvoliokite miltuose, tada pamerkite į kiaušinius ir galiausiai apvoliokite džiūvėsėlių mišinyje, kol jis visiškai pasidengs.
  3. Kepkite
    Įkaitinkite keptuvėje aliejų. Kepkite vištienos gabaliukus ant vidutinės ugnies po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie taps auksinės spalvos ir visiškai iškeps.
  4. Nusausinkite ir patiekite
    Išėmę kepsnelius, sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad nusausėtų aliejaus perteklius. Patiekite su mėgstamais padažais, pvz., kečupu, majonezu ar BBQ padažu.

Naudingi patarimai

  • Jei norite sveikesnės versijos, kepsnelius galite kepti orkaitėje: įkaitinkite orkaitę iki 200°C ir kepkite apie 20 minučių, kartais apversdami.
  • Eksperimentuokite su prieskoniais – pridėkite paprikos miltelių ar kitų mėgstamų prieskonių džiūvėsėliams pagardinti.
  • Kepsnelius galite užšaldyti! Po apvoliojimo džiūvėsėliuose sudėkite juos į vieną sluoksnį ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir įdėkite į šaldiklį. Kai jie sustings, perkelkite į sandarų indą arba maišelį. Kai norėsite, tiesiog iškepkite iš šaldyto būvio – pridėkite šiek tiek daugiau laiko kepimui.

Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.bbcgoodfood.com/

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:vištienaVištienos kepsneliai

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Duonos ir žuvies tortas
Receptai

Duonos ir žuvies tortas

2024-01-27
Avienos šonkauliai orkaitėje
Mėsos patiekalai

Avienos šonkauliai keptuvėje

2025-02-14
Tiramisu receptas
Desertai

Apelsinų skonio tiramisu: itališkas desertas, kuris pavergs širdis

2024-12-31
Žuvies pyragas su petražolių padažu
Receptai

Žuvies pyragas su petražolių padažu

2025-03-28

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?