Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Žuvis su pievagrybiais Kūčioms: subtilus skonio derinys tradiciniam stalui

Aurimas Kavaliūnas
Autorius Aurimas Kavaliūnas
Publikuota: 2024-12-17
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Žuvis su pievagrybiais Kūčioms
Žuvis su pievagrybiais Kūčioms

Kūčių vakarienė – ypatingas metas, kai šeimos renkasi prie stalo ir dalinasi ne tik maistu, bet ir šiluma, prisiminimais bei viltimi. Šventinis stalas paprastai būna gausus įvairių tradicinių patiekalų, o žuvis – vienas iš svarbiausių elementų, simbolizuojantis gausą ir laimę. Ši žuvis su pievagrybiais – tai šiuolaikiška tradicinių Kūčių patiekalų interpretacija. Receptas puikiai dera prie Kūčių stalo, pasižymėdamas subtiliu skonių deriniu ir lengvu paruošimu.

Pievagrybiai, suteikiantys patiekalui aromato ir sodrumo, puikiai papildo žuvies subtilumą, o trumpai kepta žuvies filė išlieka sultinga ir švelni. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško skanaus ir lengvai pagaminamo patiekalo, tinkančio ypatingam vakarui.

Žuvis su pievagrybiais Kūčioms
Žuvis su pievagrybiais Kūčioms

Ingredientai:

  • Žuvies filė (menkės, plekšnės, ešerio ar lydekos): 500 g (rekomenduojama rinktis ekologišką žuvį)
  • Pievagrybiai: 200 g (švieži arba šaldyti)
  • Kiaušiniai: 2 vnt. (atskirai baltymai ir tryniai)
  • Kukurūzų krakmolas: apie 5-6 šaukštus (kiekis gali skirtis priklausomai nuo žuvies kiekio)
  • Kukurūzų aliejus: kepimui
  • Daržovių sultinys (vanduo): 1/4 l (geriausia naudoti naminį sultinį, jei turite)
  • Svogūnas: 1 vidutinio dydžio (smulkiai sukapoto)
  • Česnakas: 1-2 skiltelės (smulkiai sukapoto)
  • Lauro lapas: 1 vnt. (sultiniui pagardinti)
  • Šviežios petražolės: smulkiai sukapotos, patiekimui
  • Druska: pagal skonį
  • Juodieji pipirai: pagal skonį
  • Citrinų sultys: pagal skonį (užlašinti ant žuvies prieš patiekiant)

Gaminimo Eiga:

  1. Žuvies filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite įstrižai 2-3 cm pločio gabaliukais. Pabarstykite druska ir pipirais.
  2. Pievagrybius nuvalykite ir supjaustykite juostelėmis (jei grybai maži, galima nepjaustyti). Svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite. Įkaitinkite keptuvėje šaukštą kukurūzų aliejaus ir apkepkite svogūnus iki suminkštėjimo. Sudėkite pievagrybius ir pakepinkite kelias minutes.
  3. Kiaušinius išplakite. Kukurūzų krakmolą supilkite į lėkštę. Kiekvieną žuvies gabaliuką išvoliokite išplaktame kiaušinyje, o po to apvoliokite kukurūzų krakmole. Įkaitinkite keptuvėje kukurūzų aliejų ir apkepkite žuvį iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.
  4. Į keptuvę su pievagrybiais supilkite sultinį, sudėkite lauro lapą ir virkite ant silpnos ugnies, kol skysčio tūris sumažės maždaug per pusę. Pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Į sultinį su pievagrybiais sudėkite apkeptą žuvį. Apšildykite kelias minutes, kad žuvis įsigertų grybų aromatą.
  6. Patiekite karštą žuvį su pievagrybiais. Papuoškite smulkiai sukapotomis šviežiomis petražolėmis ir užlašinkite šiek tiek citrinų sulčių. Galima patiekti su virtomis bulvėmis, salotomis ar kitais Kūčių stalo patiekalais.

Patarimai:

Žuvies pasirinkimas platus – tinka menkė, plekšnė, ešerys ar lydeka; svarbiausia, kad žuvis būtų šviežia ir kokybiška. Intensyvesnio skonio mėgėjai pievagrybius gali pakepinti kartu su smulkintu česnaku. Norint dar išskirtinesnio skonio, žuvį prieš kepimą rekomenduojama marinuoti citrinų sultyse ir mėgstamose žolelėse.

Šis receptas – tai skanus ir paprastas būdas papildyti Jūsų Kūčių stalą tradiciškai ir skoningai!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Kepta žuviskūčiospatiekalaiPievagrybiaižuvies patiekalaiŽuvis

AutoriusAurimas Kavaliūnas
Esu Aurimas Kavaliūnas, kulinarinių straipsnių redaktorius Laikas.lt portale. Savo straipsniuose stengiuosi apjungti aistrą maisto gaminimui ir nenumaldomą norą eksperimentuoti su įvairiais patiekalų receptais. Mėgstu pirmiausiai viską išbandyti pats ir vėliau pasidalinti naudingais patarimais bei patobulintais receptais su savo skaitytojais. Tikiuosi, kad mano entuziazmas ir kūrybiškumas įkveps kitus gaminti maistą su tokia pačia meile bei užsidegimu.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šokoladinis pyragas su uogine paprika „Velniški kąsneliai“
Desertai

Šokoladinis pyragas su uogine paprika „Velniški kąsneliai“

2024-01-12
Penkių ingredientų riešutų sviesto batonėliai
Desertai

Penkių ingredientų riešutų sviesto batonėliai

2025-03-27
Ryžiai su daržovėmis
Receptai

Ryžiai su daržovėmis

2024-01-22
Obuolių pyragas
Desertai

Obuolių pyragas

2024-01-03

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?