Ingredientai:
žuvies filė (menkės, plekšnės, ešerio ar lydekos) – 500 g,
pievagrybiai – 200 g,
kiaušiniai – 2 vnt.,
kukurūzų krakmolas,
kukurūzų aliejus kepimui,
sultinys – 1/4 l,
druska, pipirai.
Kaip gaminti:
Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite servetėle ir įstrižai supjaustykite 2-3 cm pločio gabaliukais. Pabarstykite druska ir pipirais. Pievagrybius nuvalykite, supjaustykite juostelėmis. Jei grybai maži, galima nepjaustyti. Kiaušinį išplakite. Kukurūzų krakmolą supilkite į lėkštę. Žuvį išvoliokite kiaušinyje, paskui – kukurūzų krakmole. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, iš abiejų pusių apkepinkite žuvies juosteles, kol pagels. Kitoje keptuvėje sudėkite pievagrybius. Trumpai pakepkite aliejuje, tada supilkite į sultinį ir virkite (kol skysčio sumažės maždaug per pusę). Pabarstykite druska, pipirais. Sudėkite žuvį ir trumpai pavirkite su grybais. Patiekite karštą su daržovėmis.