Now Reading
Žuvis su pievagrybiais

Žuvis su pievagrybiais

Žuvis su pievagrybiais

Ingredientai:

žuvies filė (menkės, plekšnės, ešerio ar lydekos) – 500 g,
pievagrybiai – 200 g,
kiaušiniai – 2 vnt.,
kukurūzų krakmolas,
kukurūzų aliejus kepimui,
sultinys – 1/4 l,
druska, pipirai.

Kaip gaminti:

Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite servetėle ir įstrižai supjaustykite 2-3 cm pločio gabaliukais. Pabarstykite druska ir pipirais. Pievagrybius nuvalykite, supjaustykite juostelėmis. Jei grybai maži, galima nepjaustyti. Kiaušinį išplakite. Kukurūzų krakmolą supilkite į lėkštę. Žuvį išvoliokite kiaušinyje, paskui – kukurūzų krakmole. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, iš abiejų pusių apkepinkite žuvies juosteles, kol pagels. Kitoje keptuvėje sudėkite pievagrybius. Trumpai pakepkite aliejuje, tada supilkite į sultinį ir virkite (kol skysčio sumažės maždaug per pusę). Pabarstykite druska, pipirais. Sudėkite žuvį ir trumpai pavirkite su grybais. Patiekite karštą su daržovėmis.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top