Now Reading
Škotiski kiaušiniai

Škotiski kiaušiniai

Škotiski kiaušiniai

Ingredientai:
kiaušiniai, 10 vnt.
faršas, 800 g
1 svogūnas
česnakas, 1 – 2 skiltelės
smulkinti žalumynai, 2 šaukštai
trupinta duona, 100 g
druska
pipirai
aliejus

Padažiu:
1 morka
1svogūnas
česnakas, 2 skiltelės
pienas, 1 stiklinė
majonezas, 3 šaukštai
pomidorų padažas, 1 šaukštas

Kaip gaminti:
8 kiaušinius išvirti kietai. Svogūną ir česnakus labai smulkiai supjaustyti. Į indą su faršu suberti svogūnus, česnakus, žalumynus, duonos trupinėlius, įmušti 2 kiaušinius, pagardinti druska bei pipirais. Viską labai gerai išmaišyti. Iš faršo suformuoti du paplotėlius. Į kiekvieno vidurį dėti po virtą kiaušinį ir apspausti faršu iš visų pusių, kad kiaušinis liktų viduje.
Keptuvėje labai įkaitinti aliejų ir apkepti kukulius iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Keptuvę uždengti dangčiu ir troškinti dar 10 – 15 min.
Padažui viską supjaustyti, truputį apkepti ir suberti į troškintuvą, sumaišyti pomidorų padažą su majonezu ir pienu ir supylus į troškintuvą viską išmaišyti. Sudėti kepinėlius ir troškinti apie 15 min ant silpnos ugnies.

Skanaus!

See Also
Pievagrybiai bazilikiniame pomidorų padaže


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt