Now Reading
2012 Europos futbolo čempionatas: paaiškėjo galutinis dalyvių sąrašas

2012 Europos futbolo čempionatas: paaiškėjo galutinis dalyvių sąrašas

2012 Europos futbolo čempionatas: paaiškėjo galutinis dalyvių sąrašas

Pagaliau paaiškėjo paskutinė komanda, 2012 m. besivaržysianti dėl Europos futbolo čempiono titulo. Dalyvių skaičius paaiškėjo po vakar įvykusių paskutinių atkrentamųjų varžybų.

Kvalifikacinės rungtynės prasidėjo dar 2010 metų rugpjūčio mėn. ir šį mėnesį buvo išrinktos paskutinės 4 komandos: Kroatija, Čekija, Airija ir Portugalija. Dėl paskutinių vietų varžėsi 8 šalių atstovai.

Europos čempionais bandys tapti: Lenkija, Ukraina, Ispanija, Kroatija, Čekija, Danija, Anglija, Prancūzija, Vokietija, Graikija, Italija, Olandija, Švedija, Airija, Rusija ir Portugalija. Pastaroji komanda galimybę išsikovojo po vakar vykusio įspūdingo mačo su Bosnijos ir Hercegovinos rinktine. Portugalija laimėjo rezultatu 6:2.

2012 Europos futbolo čempionatas bus paskutinis, kuomet varžosi 16 komandų. Sekančiuose čempionatuose besivaržančių komandų skaičius bus praplėstas iki 24.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Laikas.lt primena, kad Europos čempionatas prasidės 2012 m. birželį ir vyks Lenkijoje bei Ukrainoje. Toks sprendimas buvo priimtas dar 2007 m. Rungtynės vyks net 8 stadionuose. Bilietų kainos svyruos nuo 100 iki 2000 litų.

Sekantis, 2016 m. čempionatas, vyks Prancūzijoje. Manoma, kad 2020 m. čempionate šeimininkaus 2 arba net 3 šalys. Tarp šeimininkių kandidačių kol kas yra: Rumunija-Vengrija, Čekija-Slovakija arba Serbija, Bosnija ir Hercegovina ir Kroatija.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt