Now Reading
2012 m. Europos futbolo čempionatas: Lenkija ir Ukraina atsilieka

2012 m. Europos futbolo čempionatas: Lenkija ir Ukraina atsilieka

2012 m. Europos futbolo čempionatas: Lenkija ir Ukraina atsilieka

Laikas.lt

Europos futbolo čempionatas yra didžiausias įvykis Europos futbole. Lenkijoje ir Ukrainoje vyksiantis čempionatas futbolo aistruolių dėmesį sukaustys nuo birželio 8 dienos.

Visos Europos šalys stebės, kuri iš 16 į čempionatą patekusių komandų namo išsiveš geriausios titulą. Ar Ukraina ir Lenkija yra pasiruošusios šeimininkauti tokiam įvykiui?

Kokiuose stadionuose vyks rungtynės?

Visos rungtynės vyks 4 stadionuose tiek Lenkijoje, tiek Ukrainoje. Specialiai čempionatui, Varšuvoje buvo pastatytas Nacionalinis stadionas, kuriame vyks atidarymo ceremonija. Kitos rungtynės Lenkijoje vyks Gdansko arenoje, Vroslavo ir Poznanės stadionuose.

Ukrainoje, Kijeve, Olimpiniame stadione vyks finalinės varžybos. Kiti mačai – Lvovo, Donetsko ir Kharkvio stadionuose.

Nesklandumai ir gandai

Lenkija ir Ukraina šeimininkauti čempionatui buvo paskirta 2007 m. Tai buvo pirmas kartais, kai Rytų Europai teko tokia garbė. Žinoma, nieko keisto, kad abi šalys susilaukė daug kritikos: dėl vėluojančių stadionų statybų, apsaugos sistemos nebuvimo ir panašiai. Daugiausiai kritikos strėlių susilaukia Ukraina.

Jau 2008 m. UEFA prezidentas Michelis Platinis spaudos konferencijoje prasitarė, kad jam teko ragini Ukrainą: „Atsibusti ir pradėti dirbti“. Netgi sklido gandai, kad Škotija pasisiūlė „perimti“ šeimininkės titulą ir čempionatą rengti pas save. Ukrainai ir dabar dar nepavyko susitvarkyti su visomis kliūtimis, nors iki čempionato yra likę vos 6 mėnesiai: „Vienintelis dalykas, ko dabar bijome, fiziškai nespėti laiku pabaigti visų darbų. Bemiegės naktys visiems darbuotojams per 15 mėnesių jau tapo rutina“, – kalbėjo Ukrainos Ministras pirmininkas Borisas Kolesnikovas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Euro 2012 skaičiai

Remiantis UEFA duomenimis, 2008 m. Europos čempionatas atnešė apie 4,5 mlrd. litų pelno, pritraukė 4,8 mlrd. žiūrovų prie televizoriaus. 2012 m. čempionatas Ukrainai jau kainavo apie 39 mlrd., o Lenkijai – 81 mlrd. litų.

Šiuo metu tiek Ukrainoje, tiek Lenkijoje, vis dar vyksta oro uostų atnaujinimo darbai, tiesiami keliai, statomi viešbučiai – vien Donetske buvo pastatyti 67 čempionato svečius priglausiantys viešbučiai. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top