3.1 C
Vilnius
Penktadienis, 28 kovo, 2025

4 prieskoniai, kurie pagerins avižinę košę: padės numesti svorio ir gerins virškinimą

Avižinė košė yra mėgstama pusryčių pasirinkimo daugeliui. Be to, ji garsėja naudingomis savybėmis. Tačiau avižinė košė gali būti naudojama tiek su druska, tiek su saldžiais priedais, pavyzdžiui, medumi ar žemės riešutų mase, tačiau šie priedai nėra pati sveikiausia alternatyva. Mitybos specialistė pasidalino 4 prieskoniais, kurie ne tik padarys jūsų rytinę avižinę košę skanesnę, bet ir naudingesnę organizmui. Pridėjus šiuos prieskonius į rytinę košę, ne tik pagerinsite jos skonį, bet ir padėsite kontroliuoti svorį bei pagerinti bendrą sveikatą.

Įdėkite šafrano į avižinę košę

Šafranas padeda kontroliuoti svorį, reguliuoti apetitą, mažinti potraukį maistui, kas gali padėti išvengti persivalgymo ir skatinti subalansuotą mitybą. Be to, jis gali pagerinti nuotaiką, galimai sumažindamas streso sukeltą persivalgymą.

Tiesa, tai gana brangus prieskonis. Pasak mitybos specialisto, šafranas gali padėti apriboti apetitą ir užkirsti kelią persivalgymui, kas netiesiogiai padeda palaikyti svorio kontrolę. Jis taip pat turi antioksidantų, kurie palaiko sveiką medžiagų apykaitą.

Pamerkite kelias šafrano gijas į šiltą vandenį arba pieną 5–10 minučių ir tada sumaišykite su koše, verdant ją.

Šafranas pagerins avižinę košę

Muskatų riešutas

Muskatų riešutas turi medžiagą, vadinamą miristicinu, kuri padeda virškinimui, stimuliuodama virškinimo fermentus. Tai gali padėti geriau suvirškinti maistą, galimai skatindama medžiagų apykaitą. Muskatų riešutas padeda virškinimui ir gerina riebalų apykaitą. Jo eteriniai aliejai taip pat skatina detoksikaciją, kas gali prisidėti prie medžiagų apykaitos normalizavimo.

Juodasis pipiras

Neseniai atliktas tyrimas pabrėžė juodojo pipiro naudą, kuriame yra piperino junginio. Ši natūrali medžiaga žinoma dėl savo gebėjimo pagreitinti medžiagų apykaitą, taip didindama organizmo gebėjimą deginti kalorijas ir riebalus. Be to, piperinas palengvina maistinių medžiagų, tokių kaip kurkumino iš ciberžolės, įsisavinimą, kas dar labiau padeda palaikyti medžiagų apykaitos sveikatą.

Į avižinę košę įdėkite imbiero

Imbieras turi tokių junginių kaip gingerolis ir chogaolis, kurie, kaip įrodyta, didina kūno temperatūrą ir stimuliuoja riebalų deginimą. Imbieras suteiks avižinei košei skonį ir suteiks termogeninį poveikį, kuris gali padidinti kūno temperatūrą ir padidinti kalorijų sunaudojimą.

Pritaikius šiuos prieskonius, avižinė košė taps ne tik skanesnė, bet ir naudingesnė jūsų kūnui. Naudodami šiuos prieskonius reguliariai, galite ne tik pagerinti savo rytinės košės skonį, bet ir skatinti sveiką medžiagų apykaitą bei svorio kontrolę. Taigi, jei norite pasimėgauti skaniais ir sveikais pusryčiais, pabandykite į savo košę pridėti safrano, muskatų riešuto, juodojo pipiro ar imbiero.

Šaltinis: https://zdorovya.24tv.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Saulena
Saulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: