Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Trinta keptų daržovių sriuba: skonių harmonija jūsų lėkštėje

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-01-30
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Trinta keptų daržovių sriuba: skonių harmonija jūsų lėkštėje
Trinta keptų daržovių sriuba: skonių harmonija jūsų lėkštėje

Ar ieškote maistingo, gardaus ir jaukiai šildančio patiekalo? Trinta keptų daržovių sriuba – puikus pasirinkimas, sujungiantis saldžiąsias bulves, obuolius, kokosų pieną ir dar daugiau naudingų ingredientų. Ji ne tik džiugins jūsų skonio receptorius, bet ir pripildys organizmą vertingų maistinių medžiagų. Dalinamės detaliu receptu ir keliais papildomais patarimais.

Trinta keptų daržovių sriuba: receptas

Trinta keptų daržovių sriuba: receptas

Ingredientai:

  • 1 nedidelė saldžioji bulvė – nulupkite ir supjaustykite 2,5 cm dydžio gabalėliais
  • 1 nedidelis obuolys – nulupkite ir supjaustykite į 2,5 cm gabaliukus
  • 1 nedidelis poras – naudokite tik baltąją ir šviesiai žaliąją dalis, supjaustykite 2,5 cm pločio pusmėnuliais ir gerai nuplaukite.
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • 2 vidutinio dydžio morkos – nulupkite ir supjaustykite į 2,5 cm dydžio gabalėlius
  • 3 nedideli svogūnai
  • 2 šaukštai šviežiai pjaustyto imbiero.
  • 6 didelės skiltelės česnako, sutrintos.
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
  • 2 šaukšteliai maltų kalendrų.
  • 4 puodeliai nesūdyto daržovių sultinio.
  • 1 skardinė konservuotų avinžirnių arba baltųjų pupelių, nuskalautų.
  • 1½ šaukšto baltojo miso.
  • 2 šaukšteliai aštraus čili padažo.
  • 1 skardinė kokosų pieno.
  • ½ šaukštelio maltų pipirų.
  • ½ šaukštelio druskos.
  • Laimo skiltelės (patiekimui)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 230 °C. Dideliame dubenyje sumaišykite saldžiąsias bulves, obuolį, porą, vyšninius pomidorus, morkas, laiškinius svogūnus, imbierą, česnaką, alyvuogių aliejų ir maltas kalendras. Kruopščiai išmaišykite, kad visi ingredientai būtų tolygiai padengti aliejumi ir prieskoniais. Sudėkite daržoves į kepimo skardą ir kepkite apie 25–30 minučių, kartais pamaišydami, kol jos taps minkštos ir švelniai apskrudusios.
  2. Išimkite daržoves iš orkaitės ir, jei reikia, suskirstykite jas į keletą porcijų maišytuvui. Įdėkite daržovių į maišytuvą, įpilkite 4 puodelius daržovių sultinio, avinžirnius (arba pupeles), miso ir aštrų padažą. Uždenkite maišytuvo dangtį, bet palikite tarpą garams išeiti. Uždenkite šį tarpą švariu rankšluosčiu ir plakite apie 1 minutę 30 sekundžių, kol sriuba taps visiškai glotni.
  3. Įmaišykite kokosų pieną. Maišykite dar apie 10 sekundžių, kol ingredientai tolygiai susimaišys.
  4. Perpilkite sriubą į vidutinį puodą ir pašildykite ant vidutinės ugnies, kol ji taps garuojanti ir tinkama valgyti. Patiekite su trupučiu druskos, maltų pipirų ir, jei norisi, laimo skiltele.

Papildomi patarimai

  • Jei norite, kad sriuba būtų dar sočiau, galite pridėti virtų grūdų, pavyzdžiui, bolivinės balandos ar rudųjų ryžių.
  • Norėdami aštresnio skonio, papildomai įpilkite šaukštelį mėgstamų aštrių prieskonių.
  • Jei pageidaujate lengvesnės tekstūros, dalį kokosų pieno galite pakeisti papildomu sultiniu.

Ši daržovių sriuba ne tik džiugina gomurį, bet ir puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Ją lengva pritaikyti pagal savo skonį ir papildyti mėgstamais ingredientais. Gardžios sriubos!

Šaltinis: https://www.eatingwell.com/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:daržovėskokosų pienastrinta sriuba

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Burokėlių privalumai, dėl kurių šią daržovę verta įtraukti į savo mitybą.
Naudinga

Burokėlių privalumai, dėl kurių būtina šią daržovę įtraukti į savo mitybą

2025-03-04
Keksiukai su šokoladu
Desertai

Keksiukai su šokolado gabaliukais: gurmaniškas rytmetis

2025-01-17
Žalias humusas su avokadais
Receptai

Žalias humusas su avokadais

2025-05-05
Krevečių rizotas
Receptai

Krevečių rizotas

2024-01-15

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?