Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Marinuoto tuno kepsnys

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-03-12
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Marinuoto tuno kepsnys
Marinuoto tuno kepsnys

Marinuoto tuno kepsnys – subalansuotas ir maistingas pasirinkimas, kuriame dera baltymų gausi tuno išpjova, kvapnios ir lengvos salotos bei sotūs ryžiai. Marinuotas tunas įgauna sodrų, šiek tiek pikantišką skonį, kurį paryškina obuolių actas ir raudonoji paprika, o iškeptas orkaitėje jis išlieka sultingas ir švelnus.

Marinuoto tuno kepsnys: receptas

Užmarinavus tuną iš ryto, vakare po darbų jūsų lauks greitai paruošiama ir greita bei maistinga vakarienė.

Ingredientai:


Marinatui:

  • Žuviai skirtų prieskonių
  • 2 valg. š. obuolių acto
  • Žiupsnelis druskos
  • 1/4 arb. š. pipirų
  • 1/4 arb. š. grūstos raudonos paprikos

    Salotoms:
  • Sauja konservuotų kukurūzų
  • Keli žalių salotų lapai
  • 1 arb. š. lukštentų kanapių sėklų
  • 2 valg. š. graikiško jogurto
  • 1/4 arb. š. citrinpipirių
  • 1/2 arb. š. citrinų sulčių
  • Džiovintų svogūnų laiškų

    Garnyrui:
  • 50 g ryžių
  • 1 valg. š. sojos padažo
  • Šiek tiek druskos

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Tuno išpjovą sumaišyti su žuvies prieskoniais, obuolių actu, druska, pipirais ir malta raudonąja paprika ir palikti marinuotis 6-8 val.
2. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir tuną kepti apie 12-15 min.
3. Salotų paruošti dubenyje sumaišyti konservuotus kukurūzus su salotų lapais ir pagardinti graikišku jogurtu, kanapių sėklomis, citrinpipiriais, įspausti šiek tiek citrinos sulčių ir džiovintų svogūnų laiškų. Viską gerai išmaišyti.
4. Puode užvirinti vandenį, įpilti sojos padažo ir tuomet suberti ryžius. Virti pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.
5. Iškepusį tuną, salotas ir ryžius patiekti lėkštėje, papildomai užbarstyti lukštentų kanapių sėklų ir džiovintų svogūnų laiškų.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Keptas tunasMarinuoto tuno kepsnysŠviežas tunastunasTuno patiekalaiŽuvies patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis
Desertai

Sluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis

2025-05-05
Indiška manų chalva
Receptai

Indiška manų chalva

2024-01-24
Gėrimai Naujųjų metų sutikimui.
Gyvenimas

Kokie gėrimai turėtų puošti jūsų stalą sutinkant Žaliosios Gyvatės metus?

2024-12-05
Vaisių salotos. Kokie vaisiai turėtų būti lėkštėje, o kurių kombinacija netinkama?
Naudinga

Vaisių salotos – kokie vaisiai turėtų būti lėkštėjė, o kurių kombinacija ne pati tinkamiausia?

2025-04-01

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?