Bananų duona su pistacijomis ir cinamonu – šis kvapnus ir prieskoniais praturtintas bananų pyragas yra drėgnas, sodraus skonio kepinys, praturtintas razinomis ir traškiomis pistacijomis.
Bananų duona su pistacijomis ir cinamonu: receptas
Šis pyragas ne tik skanus, bet ir ganėtinai maistingas, jis be pieno produktų, su natūraliu bananų saldumu ir augaliniu aliejumi.
Ingredientai:
- 250 g savaime kylančių miltų (self-raising)
- 70 g rudojo cukraus (tamsaus minkšto)
- 1 arb. š. druskos
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 40 g razinų
- 40 g pistacijų (neskaldytų nesūdytų)
- 250 g trintų bananų (apie 2 labai sunokę vidutinio dydžio bananai)
- 40 ml augalinio aliejaus
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 3 kiaušiniai (išplakti)
- 1 arb. š. vanilės pastos
- ½ arb. š. malto cinamono
- ½ arb. š. sutrintų kardamono sėklų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius, razinas ir pistacijas.
3. Kitame dubenyje sumaišyti bananus, sezamų aliejų, alyvuogių aliejų, kiaušinius, vanilę, cinamoną, kardamoną.
4. Supilti šlapius ingredientus į sausus ir gerai išmaišyti kol susijungs.
5. Supilti tešlą į paruoštą kepimo formą ir kepti 35–40 min, arba kol į pyrago vidurį įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus vos drėgnas, bet švarus. Leisti pyragui atvėsti formoje apie 10 min, tada perkelti ant grotelių ir visiškai atvėsinti prieš pjaustant.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.