Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Trapūs braškiniai sausainiai su braškiniu glajumi

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Trapūs braškiniai sausainiai su braškiniu glajumi
Trapūs braškiniai sausainiai su braškiniu glajumi

Trapūs braškiniai sausainiai su braškiniu glajumi – tai trapus ir elegantiškas desertas, dvelkiantis vasarišku gaivumu ir švelniu saldumu.

Trapūs braškiniai sausainiai su braškiniu glajumi: receptas

Puikiai tinka vaišėms, ypatingoms progoms ar tiesiog kaip malonus kasdienis skanumynas prie puodelio arbatos.

Ingredientai:

  • 160g kvietinių miltų
  • 15g liofilizuotų braškių (sutrintų į miltelius)
  • 115g sviesto (minkšto)
  • 60 g cukraus
  • 0,5 arb. š. vanilės
  • Žiupsnelis druskos

    Glajui:
  • 2 braškių
  • ~100 g cukraus pudros
  • 1 arb. š. pieno

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Miltus sumaišyti su liofilizuotų braškių milteliais ir druska.
2. Sviestą su cukrumi plakti apie 2 min iki kreminės konsistencijos, tuomet supilti vanilę ir dar kartą viską gerai išmaišyti.
3. Į sviesto masę suberti miltų mišinį ir viską sujungti į vientisą tešlą.
4. Stalviršį pabarstyti miltais ir iškočioti 0,5 cm storio apskritimą.
5. Norimą formele suformuoti sausainius ir juos ant kepimo popieriumi ištiestos pjaustymo lentelės.
6. Suformuotus sausainius dėti atvėsti į šaldytuvą apie 30 min.
7. Prieš dedant ant skardos su šakute per vidurį pradurti skylutes (taip karšti garai išeis kepimo metu)
8. Kepti iki 160 C įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min kol švelniai krašteliai paruduos.
9. Šviežias braškes sutrinti iki skystos masės, įdėkti šiek tiek cukraus pudros ir įpilti šaukštelį pieno. Vėl dėti cukraus pudros ir gerai išmaišyti kol bus tokia skysto medaus konsistencija.
10. Merkti vieną sausainio pusę į glajų, ištraukti ir palikti sustingti.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Desertai su braškėmissausainiaiSausainiai su braškėmisTrapūs braškiniai sausainiai su braškiniu glajumiTrapūs sausainiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Avižiniai rūgpienio vafliai
Blynai

Avižiniai rūgpienio vafliai

2025-03-07
Apkepas su žuvimi
Receptai

Apkepas su žuvimi

2024-01-28
Šokoladinė avižinė pusryčių košė
Košės

Šokoladinė avižinė pusryčių košė

2025-02-25
Veganiškas šokoladinis pyragas
Receptai

Veganiškas šokoladinis pyragas

2024-01-23

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?