Šokoladinis tinginys su pistacijomis – tai gardus ir nostalgiškas desertas, kuris džiugina tiek vaikystės skoniais, tiek subtiliai praturtinta tekstūra.
Šokoladinis tinginys su pistacijomis: receptas
Šis skanėstas puikiai tiks tiek jaukiam savaitgalio pasilepinimui, tiek vaišėms su draugais ar šeima.
Ingredientai:
- 400 g sausainių (be priedų)
- 150 g sviesto
- 200 g juodo arba pieniško šokolado
- 100 g kondensuoto pieno
- 50 g nesaldintos kakavos miltelių
- 80 g lukštentų pistacijų
- Žiupsnelis druskos
- Vanilės ekstrakto – pagal skonį (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sausainius sulaužyti nedideliais gabaliukais – ne per smulkiai, kad jaustųsi tekstūra. Pistacijas šiek tiek pasmulkinti.
2. Puode ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą su šokoladu. Kai masė taps vientisa – įmaišyti kondensuotą pieną, kakavą, druską ir, jei naudojama, vanilę.
3. Nukelti nuo kaitros ir supilti ant sausainių su pistacijomis. Gerai išmaišyti, kad viskas pasidengtų šokoladine mase.
4. Masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą formą, paspausti, kad neliktų didelių tarpų ir išlyginti paviršių.
5. Dėti į šaldytuvą mažiausiai 3-4 val, kol visiškai sustings.
6. Sutvirtėjusį tinginį išimti iš formos, supjaustyti juostelėmis ir mėgautis.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.