Orkaitėje keptos paprikos su faršu ir sūriu – visada pasiteisinantis patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek vakarienei. Greitai pagaminamas, sotus ir aromatingas pasirinkimas.
Orkaitėje keptos paprikos su faršu ir sūriu: receptas
Kiekvienas kąsnis – sotus, kvapnus ir maloniai tirpstantis burnoje.
Ingredientai:
- 4 paprikos (saldžiosios, vidutinio dydžio)
- 400 g maltos mėsos (kiaulienos, jautienos arba mišinio)
- 1 svogūnas (mažas)
- 2 skiltelės česnako
- 150 g fermentinio sūrio (tarkuoto)
- 2 valg. š. pomidorų padažo arba trintų pomidorų
- 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių
- Druska, pipirai, prieskoniai pagal skonį
- Aliejaus kepimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Paprikas perpjauti pusiau išilgai, išimkite sėklas, išvalyti.
2. Keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepti smulkintą svogūną, kol suminkštės. Sudėkite kapotą česnaką ir trumpai pakepti.
3. Sudėti faršą, kepti kol paruduos ir bus iškepęs. Pagardinti druska, pipirais, malta saldžiąja paprika ir įmaišyti pomidorų padažą.
4. Nukelkti nuo kaitros, įmaišyti pusę tarkuoto sūrio.
5. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
6. Įdaryti paprikas faršo mišiniu, sudėti į kepimo indą, pabarstyti likusiu sūriu.
7. Kepti apie 25-30 min, kol paprikos suminkštės, o sūris gražiai apskrus.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.