Mini aviečių tartaletės – ne tik elegantiškai atrodo, bet ir pasižymi puikiu skoniu, tad puikiai tiks prie arbatos ar kaip saldus desertas ypatingoms progoms.
Mini aviečių tartaletės: receptas
Dėl savo skonio ir išvaizdos, šios tartaletės neabejotinai taps mėgstamu gardumynu.
Ingredientai:
Tešlai:
- 175 g kvietinių miltų
- 2 valg. š. cukraus pudros
- 100 g sviesto (šalto)
- 1 kiaušinis (išplaktas)
Kremui:
- 150 ml pieno
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 25 g cukraus
- 25 g kvietinių miltų
- 1 kiaušinis
- 75 ml riebios grietinėlės
Viršutiniam sluoksniui:
- 4 šaukštai aviečių džemo
- 450 g aviečių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Tešlai paruošti į virtuvinį kombainą suberti miltus, cukraus pudrą ir sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą. Trumpais impulsais maišyti kol masė primins džiūvėsėlius. Įmušti kiaušinį ir dar kartą sumaišyti, kol tešla susiformuos į vientisą rutulį.
3. Darbo paviršių pabarstyti miltais, perkelti tešlą ir iškočioti. Išpjauti aštuonis apskritimus šiek tiek didesnius nei formelės (kad būtų galima iškloti ir šonus). Iškloti formeles tešla ir 20 min padėti į šaldytuvą.
4. Subadyti pagrindus šakute, įkloti kepimo popieriaus, užberti kepimo pupelių ar žirnių ir kepti 10 minučių. Atsargiai išimti pupeles ir popierių, tada kepti dar 5 min, kol šiek tiek paruduos. Atvėsinti.
5. Kremui pagaminti supilti pieną ir vanilę į puodą ir kaitinti kol pienas bus beveik užviręs.
6. Kitame dubenyje išplakti cukrų, miltus ir kiaušinį. Įpilti pusę karšto pieno ir gerai išplakti. Supilti likusį pieną ir dar kartą išplakti.
7. Supilti mišinį atgal į puodą ir kaitinti ant silpnos ugnies nuolat maišant, kol kremas labai sutirštės (apie 2-3 min).
8. Supilti į dubenį, uždengti plėvele ir padėti į šaldytuvą, kol visiškai atvės. Atvėsus, nuolat plakant supilti grietinėlę. Šaukštu sudėti kremą į atvėsusius pyragaičių pagrindus ir vėl perkelti į šaldytuvą.
9. Glajui pagaminti džemą kaitinti su šaukštu vandens, kol išsileis, tuomet pertrinti per sietelį į dubenėlį.
10. Ant atvėsintų pyragaičių kremo gražiai sudėlioti avietes ir šiltu glajumi aptepkite jų viršų. Patiekti.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.