Burokėlių salotos su buratos sūriu – šis gaivus ir skanus salotų receptas su žaliais ir virtais burokėliais puikiai derina įvairius skonius ir tekstūras.
Burokėlių salotos su buratos sūriu: receptas
Tai puikus pasirinkimas tiek kaip lengvas užkandis, tiek kaip lengvas pagrindinis patiekalas.
Ingredientai:
- 300 g burokėlių (žalių)
- 2 žaliosios citrinos (sultys)
- 5 valg. š. rapsų aliejaus
- 1 šalotinis svogūnas
- 4 česnako skiltelės
- 1 čili pipiras
- 1 arb. š. kmynų
- ½ arb. š. juodųjų garstyčių sėklų
- 2 valg. š. ryžių vyno acto
- 250 g virtų burokėlių
- 1 burrata
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Gaminimo eiga:
1. Žalius burokėlius supjaustyti labai plonais griežinėliais (tam labai tinka mandolina) ir sudėti į didelį dubenį. Išspausti 1 žaliosios citrinos sultis. Atidėti į šalį.
2. Įkaitinti rapsų aliejų keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti labai smulkiai pjaustytą šalotinį svogūną, kol aliejus dar šiek tiek įkaista, ir kepti apie 3 min, kol jis šiek tiek paruduos. Tuomet sudėti traiškytą česnaką, smulkiai pjaustytą čili pipirą, kmynus, garstyčių sėklas. Kepti dar 2 min, kol viskas šiek tiek apskrus. Atsargiai išimti traškius ingredientus su šaukštu ir dėti ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluosčiu, kad atvėstų.
3. Aliejų supilti į atsparų karščiui dubenį ir leisti jam atvėsti, tada įpilti ryžių vyno actą ir išspausti antros žaliosios citrinos sultis. Pagardinti druska.
4. Į dubenį su žaliais burokėliais sudėti gabaliukais pjaustytus virtus burokėlius. Supilti didžiąją dalį padažo ir viską gerai išmaišyti. Išdėlioti burokėlius ant lėkštės, tada suplėšyti burratą ir išdėlioti ant viršaus. Pabarstyti traškiu šalotiniu svogūnu ir prieskonių mišiniu, užpilti likusiu padažu ir patiekti.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.