4.3 C
Vilnius
Antradienis, 18 kovo, 2025

Prancūziški lietiniai apelsinų padaže

Prancūziški lietiniai apelsinų padaže – tai klasikinis prancūziškas desertas „Crêpes Suzette“, kuris sužavi savo elegancija ir ypatingu skoniu. Ploni, lengvi lietiniai, paruošti pagal tradicinį receptą, įgauna subtilų sviesto aromatą ir tobulą tekstūrą. Jie pateikiami su sodriu, gaiviu apelsinų padažu.

Prancūziški lietiniai apelsinų padaže: receptas

Šis desertas tikrai taps pagrindiniu akcentu ant kiekvieno šventinio stalo ir suteiks unikalų skonį bei nepaliks abejingo nei vieno ragaujančio.

Ingredientai:

  • 300 g kvietinių miltų
  • 500 ml pieno
  • 4 kiaušiniai
  • 4 valg. š. sviesto
  • 4 valg. š.cukraus
  • šiek tiek druskos

    Padažui:
  • 100 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 120 g apelsinų sulčių
  • 5 apelsinų segmentų
  • 4 valg. š. smulkiai tarkuotos apelsinų žievelės
  • 2 valg. š. smulkiai tarkuotos citrinos žievelės
  • 8 valg. š. apelsinų likerio
  • 70-100 g brendžio

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dubenyje sumaišyti kvietinius miltus su žiupsneliu druskos,
2. Kiaušinius lengvai paplakti ir supilti prie miltų.
3. Pieną šiek tiek pašildyti ir jame ištirpinti sviestą. Gautą masę supilti prie miltų su kiaušiniais.
4. Viską gerai suplakti ir palikti, kol miltai išbrinks – apie 20–30 min.
5. Keptuvėje išlydyti šiek tiek sviesto ir aliejaus ir įpilti samtelį paruoštos blynų masės.
6. Sukiojant keptuvę, masę tolygiai paskirstyti keptuvėje ir kepti maždaug po 1 min iš abiejų pusių. Sulankstyti per pusę ir dar tris kartus.
7. Tuomet ištirpinti keptuvėje sviestą, jame apkepti apelsinų ir citrinų žieveles.
8. Suberti cukrų ir kai jis ištirps sudėti apelsino skilteles, supilkite sultis ir likerį.
9. Kai masė truputį sutirštės, sudėti perlenktus blynus ir kepti po 1,5 min iš kiekvienos pusės.
10. Ant viršaus užpilti brendį ir uždegti.
11. Apelsinus karamelėje papuošimui pagaminti į keptuvę pilti kelis šaukštus cukraus ir šiek tiek vandens.
12. Kai cukrus ištirps ir susidarys karamelė – sudėti apelsino griežinėlius.
13. Pilti šiek tiek apelsinų sulčių, kad karamelė sustotų degti.
14. Minutę pavartyti apelsinus karamelėje ir išimti.
15. Lietinius patiekti su karamelizuotais apelsinų griežinėliais.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Austė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: