Raudonųjų paprikų užkandis su sūriu – šie burnoje tirpstantys mini pyragėliai su traškia sūrio tešla ir gardžiu daržovių įdaru puikiai tiks tiek kaip užkandis, tiek kaip lengvas patiekalas. Puikus pasirinkimas užkandžiams ar šventiniam stalui.
Raudonųjų paprikų užkandis su sūriu: receptas
Kiekvienas kąsnelis – sodraus skonio, lengvas ir elegantiškas.
Ingredientai:
Tešlai:
- 175 g miltų
- 100 g sviesto (šalto, supjaustyto kubeliais)
- 50 g Parmezano sūrio (tarkuoto)
- ¼ arb. š. paprikos miltelių
- 1 kiaušinis
Įdarui:
- 175 g marinuotų paprikų
- 1 česnako skiltelė
- 1½ valg. š. saulėje džiovintų pomidorų pastos
- 175 g čederio sūrio (tarkuoto)
- 2 kiaušiniai
- 200 ml grietinėlės (riebios)
- 2 valg. š. kapotų laiškinių česnakų
- 24 vyšniniai pomidorai
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Tešlai paruošti sudėti miltus, sviestą, tarkuotą parmezaną ir maltą papriką į virtuvinį kombainą ir plakti kol masė primins džiūvėsėlius. Įmušti kiaušinį ir maišyti kol tešla vos pradės lipti. Išversti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir švelniai suformuoti kamuolį.
2. Iškočioti labai plonai ir išspausti 24 apskritimus, naudojantis 8 cm skersmens formelę. Iškloti dvi 12 duobučių keksiukų kepimo formas šiais tešlos apskritimais, pagrindus subadyti šakute. Dėti į šaldiklį 20 min.
Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
3. Įdarui sumaišyti pjaustytas paprikas su česnaku ir saulėje džiovintų pomidorų pasta, pagardinti druska ir pipirais. Padalinti mišinį tarp tešlos pagrindų ir ant viršaus užberti po nedidelį kiekį tarkuoto sūrio.
4. Kiaušinius įmušti į ąsotį, supilti grietinėlę, sudėti laiškinius česnakus, pagardinti druska bei pipirai ir gerai išmaišyti. Atsargiai užpilti ant kiekvieno įdaro. Ant kiekvieno pyragėlio uždėti po tris pomidoro griežinėlius.
5. Kepti 20-25 min, kol paviršius švelniai paruduos ir vidurys sustings. Patiekti šiltus.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.