Rikotos ledai su pistacijomis – tai švelnaus skonio ir subtilios tekstūros šaldytas desertas, kuriame dera gaivus rikotos sūris, lengvai plakta grietinėlė ir kvapnus apelsino žievelės aromatas.
Rikotos ledai su pistacijomis: receptas
Tai išskirtinis desertas, tinkantis tiek vasaros šventėms, tiek kaip gardus pasilepinimas bet kuriuo metų laiku.
Ingredientai:
- 60 g pistacijų
- 5 valg. š. skysto medaus
- žiupsnelis jūros druskos
- 300 ml grietinėlės (riebios)
- 1 apelsinas (tarkuota žievelė)
- 500 g rikotos sūrio
- 100 g cukraus
- nedidelė saujelė pistacijų (patiekimui, nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Iškloti lėkštę kepimo popieriumi.
2. Riešutus paskrudinti sausoje keptuvėje ant silpnos kaitros, kol lengvai apskrus. Supilti 3 šaukštus medaus, suberti druską ir palikti medų burbuliuoti apie minutę, kad tolygiai padengtų riešutus. Virti kol masė sutirštėja ir tampa lipni, tuomet išpilti ją ant paruoštos lėkštės. Išskirstyti riešutus plonu sluoksniu ir palikti atvėsti.
3. Tuo metu plakti grietinėlę, kol ji pasidarys puri.
4. Kitame inde ar virtuviniame kombaine trinti apelsino žievelę, rikotą ir cukrų, kol masė tampa vientisa ir blizgi.
5. Sudėti atvėsintą riešutų ir medaus mišinį ir kelis kartus pasmulkinti, kad liktų skirtingų tekstūrų.
6. Šią masę atsargiai įmaišyti į plaktą grietinėlę. Įmaišyti likusį medų, kad susidarytų gražus sūkurys (ripple).
7. Masę sudėtiį sandarų indą, tinkamą šaldymui, ir šaldyti mažiausiai 6 val.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.