Now Reading
Klasikinis šašlykas

Klasikinis šašlykas

Klasikinis šašlykas

ingredientai:

1 kg avienos (arba kitokios mėsos)
5—6 svogūnai
0,5 stiklinės 3 proc. acto
3—4 pomidorai
4 valg. š. tkemali padažo
džiovinti raugerškiai (ant peilio galo)
1 citrina
20 g lydytų avienos (kurdiuko) taukų
maltų juodųjų pipirų
žalumynai
druska

Gaminimas:

šiam šašlykui galima imti ne tik avieną, bet ir jautienos išpjovą, kiaulieną. Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į indą, pasūdyti, užberti maltų pipirų, įdėti smulkiai supjaustytų svogūnų, įpilti acto arba citrinų sulčių ir išmaišyti. Indą uždengti dangčiu ir šaltoje vietoje palaikyti 2—3 valandas.

Mėsos gabaliukus verti ant iešmų pakaitomis su svogūno griežinėliais ir patepti lydytais kurdiuko taukais.
Jei šašlykus kepate specialiame žarijų inde virš karštų anglių be ugnies, jie keps 10—15 minučių, tik nepamirškite kartkartėmis pasukioti iešmų. Šašlyką galima kepti ir elektriniame grilyje arba keptuvėje.

See Also
Karštas vynas

Garnyrui galima patiekti susmulkintus svogūnus ar jų laiškus, citrinų griežinėlius arba tkemali padažą, pomidorus. Prieš nešdami į stalą, papuoškite žalumynais ir raugerškiais.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top