Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naudinga

Namuose kepta sumuštinių duona – tobulai minkšta

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-05-14
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Namuose kepta sumuštinių duona
Namuose kepta sumuštinių duona

Namuose kepta sumuštinių duona – šis receptas leidžia iškepti nuostabią, minkštą naminę duoną. Auksaspalvio sirupo ir sviesto mišinys suteikia duonai švelnų saldumą ir puikų skonį.

Namuose kepta sumuštinių duona: receptas

Tinkamai paruošta ir iškepusi duona suformuoja tobulą plutą ir išlieka šviežia ilgą laiką, todėl galite ją mėgautis tiek šiltą, tiek atvėsusią.

Ingredientai:

  • 20 g auksaspalvio sirupo
  • 25 g sviesto (ištirpinto)
  • 350 ml pieno (šilto)
  • 10 g šviežių mielių
  • 250 g miltų
  • 250 g stipriųjų (duonos) miltų
  • 10 g jūros druskos

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į šiltą pieną įmaišyti auksaspalvį sirupą ir ištirpintą sviestą. Maišyti kol gerai susijungs. Mieles sutrupinti į didelį dubenį, tada užpilti šiltu pieno mišiniu ir maišyti kol mielės ištirps.
2. Suberti likusius ingredientus ir maišyti kol susiformuos vientisa tešla. Uždengti dubenį maistine plėvele ir palikti 5 min.
3. Išversti tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir minkyti apie 10 min, kol tešla taps glotni ir elastinga. Grąžinti tešlą į dubenį, uždengti maistine plėvele ir padėti šiltoje vietoje 1 val, kol tūris padvigubės.
4. Tuo metu patepti riebalais ir pabarstyti miltais 12 x 20 cm dydžio kepimo formą.
5. Išversti tešlą vėl ant miltais pabarstyto paviršiaus, porą kartų paminkyti ir padalinti į dvi lygias dalis. Suformuoti du rutulius ir sudėti juos greta į paruoštą kepimo formą. Uždengti maistine plėvele ir palikti kol vėl padvigubės.
Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros.
6. Aštriu peiliu padaryti kelis įpjovimus tešloje ir nedelsiant dėkite į orkaitę. Po 10 min sumažinti temperatūrą iki 180 °C ir kepti dar 30 min, kol duona taps auksinės rudos spalvos. Patikrinti ar iškepė: išimti iš formos ir pabelsti į apačią – turėtų skambėti tuščiai.
7. Palikti duoną atvėsti ant grotelių.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:duonaForminė duonanaminė duonaNaminė sumuštinių duonaNamuose kepta sumuštinių duonaSumuštinių duona

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Trinta moliūgų sriuba
Receptai

Trinta moliūgų sriuba

2024-01-05
Šveicariškas sūrio pyragas lietuviškai
Receptai

Šveicariškas sūrio pyragas lietuviškai

2024-01-10
Žuvies pyragas su petražolių padažu
Receptai

Žuvies pyragas su petražolių padažu

2025-03-28
Sūdytos karamelės padažas
Desertai

Sūdytos karamelės padažas – itin paprastas receptas

2025-05-13

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?