-11.5 C
Vilnius
Ketvirtadienis, 13 vasario, 2025

Bulguro salotos: gaivus ir maistingas receptas

Bulguras – tai vienas iš populiariausių grūdų Artimuosiuose Rytuose, ypač Irake, kur jis yra naudojamas tiek pagrindiniuose patiekaluose, tiek gaiviose salotose. Bulguras yra labai lengvai paruošiamas, todėl jis yra puikus ingredientas šviežiems salotų patiekalams. Šios bulguro salotos – puikus patiekalas, kuris praturtins jūsų mitybą naudingomis medžiagomis.

Bulguro salotos: receptas

Bulguro salotos: receptas

Ingredientai
Bulgurui:

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1/2 mažo svogūno, smulkiai pjaustyto
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 puodelis stambaus bulguro, nuplauto ir nukošto

Salotoms:

  • 3 maži agurkai, smulkiai pjaustytos
  • 1 didelis pomidoras, smulkiai pjaustytas
  • 1 didelė raudona paprika, smulkiai pjaustyta
  • 1/2 puodelio šviežiai pjaustytos petražolės
  • 3 svogūnų laiškų stiebeliai, smulkiai pjaustyti
  • 1/4 puodelio razinų
  • 1/4 puodelio smulkintų migdolų (arba galite naudoti kitus riešutus ar sėklas)

Padažui:

  • 1/4 puodelio šviežio citrinos sulčių
  • 2 šaukštai granatų melasos
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimas

  1. Pirmiausia įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus vidutinio dydžio puode. Įdėkite smulkintą svogūną ir kepkite, dažnai maišydami, kol jis suminkštės, apie 5–6 minutes.
  2. Įdėkite druską, bulgurą ir 1 1/2 puodelio vandens. Užvirkite, tada uždenkite ir virkite ant mažos ugnies 20 minučių. Pabaigoje, patikrinkite bulguro paruošimą – grūdai turėtų būti minkšti, tačiau nesusmulkinami. Jei reikia, pridėkite dar 2 šaukštus vandens ir palikite pastovėti dar 10 minučių, kol visiškai išbrinks.
  3. Išvirę bulgurą perkelkite į vidutinio dydžio dubenį. Pridėkite smulkintą agurką, pomidorus, papriką, petražoles, žaliosios svogūnus ir razinas.
  4. Mažame dubenėlyje arba inde sumaišykite citrinos sultis, granatų melasą, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Gerai išplakite, kad visi ingredientai susijungtų.
  5. Supilkite padažą ant salotų ir gerai išmaišykite. Salotas palikite šaldytuve bent 2 valandoms, kad skoniai gerai susigertų.
  6. Smulkintus migdolus kepkite mažoje sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies 3–4 minutes, dažnai maišydami, kol jie taps lengvai auksinės spalvos. Pabarstykite juos ant salotų prieš patiekdami.

Šios bulguro salotos yra ne tik skanios, bet ir labai maistingos – idealiai tinka kaip garnynas prie įvairių mėsos ar žuvies patiekalų, arba galite mėgautis jomis kaip pagrindiniu patiekalu. O dėl sveikų ingredientų ir gaivaus skonio, jos taps mėgstamu patiekalu ant jūsų stalo!

Šaltinis: https://chatelaine.com/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Saulena
Saulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: