Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais – tai švelnus ir kreminis patiekalas. Užkeptas sūriu ir traškiais džiūvėsėliais, apkepas iškepa auksinės spalvos plutelė ir maloniai burbuliuoja.
Jūros gėrybių apkepas su karamelizuotais obuoliais: receptas
Tai išskirtinis, bet kartu jaukus patiekalas ypatingai progai ar savaitgalio vakarienei.
Ingredientai:
- 450 ml žuvies sultinio
- 400 g baltos žuvies filė (pvz., menkės), be odos
- 200 g šukučių nuvalytų)
- 400 g krevečių (šviežių, išvalytų)
- 50 ml baltojo vyno
- 150 ml pieno (riebaus)
- 100 ml grietinėlės (riebios)
- 50 g sviesto
- 2 porai
- 50 g miltų
- nedidelis saujelė šviežių petražolių
- 80 g „Emmental“ sūrio (tarkuoto)
- 50 g pankų džiūvėsėlių
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Karamelizuotiems obuoliams:
- 3 valg. š. sviesto
- 2 valg. š. cukraus
- 3-4 obuoliai (nulupti, be sėklų)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Užvirti sultinį dideliame puode. Sudėti gabaliukais pjaustytą žuvį ir pavirti 1 min. Tuomet sudėti šukutes ir virti dar minutę. Galiausiai sudėti krevetes ir pavirti dar vieną minutę. Visus jūros gėrybių ingredientus išgriebkite kiaurasamčiu ir atidėti į šalį. Į sultinį supilti vyną, užvirti ir pavirti 5 min, kad šiek tiek nugaruotų. Tada supilti pieną ir grietinėlę, ir sumažinti kaitrą.
2. Tuo metu kitame dideliame puode ištirpinti sviestą, suberti smulkiai pjaustytus porus ir kepti apie 5 min kol suminkštės. Įmaišyti miltus, gerai išmaišyti, tada po samtį pilti pieno ir sultinio mišinį. Nuolat maišyti, kol visas skystis susigers ir padažas taps vientisas, be gumulėlių. Užvirti padažą, sumažinti kaitrą ir troškinti apie 15 min. Įkaitinti orkaitės grilį iki aukštos temperatūros.
3. Patepti sviestu didelį kepimo indą. Į porų padažą sudėti apvirtą žuvį, šukutes ir krevetes, pagardinti druska ir pipirais. Įmaišyti petražoles ir viską sudėti į kepimo indą.
4. Tarkuotą sūrį sumaišyti su džiūvėsėliais ir pabarstyti ant viršaus. Dėti kepti ir kepti apie 10 min, kol viršus taps auksinės spalvos, o turinys pradės burbuliuoti.
5. Karamelizuotiems obuoliams keptuvėje ištirpinti sviestą. Suberti cukrų ir maišyti kol jis ištirps. Sudėti obuolių gabalėlius ir gerai apvolioti karamele. Kepti apie 10 min, kol obuoliai suminkštės ir pasidengs karamelės sluoksniu.
6. Patiekti apkepą su karamelizuotais obuoliais.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.