Keksiukai be kvietinių miltų – puikus pasirinkimas ieškantiems sveikesnio ir maistingesnio deserto. Keksiuka išsiskiria minkšta, puria tekstūra ir natūraliu saldumu, kurį suteikia datulių sirupas. Šie keksiukai ypač patiks besirūpinantiems sveika mityba ar norintiems išbandyti naujus, netradicinius skonius.
Keksiukai be kvietinių miltų: receptas
Šiuos keksiukus galima lengvai pritaikyti pagal asmeninius pageidavimus – pagardinti riešutais, džiovintais vaisiais ar šlakeliu natūralaus medaus.
Ingredientai:
Tešlai:
- 100 g bolivinės balandos kruopų
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto
- 2 valg. š. ekologiško datulių sirupo
- 2 kiaušiniai
- 50 g migdolų miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
Papuošti: - Tiršto graikiško jogurto
- Ekologiško datulių sirupo
- Sezamo sėklų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Bolivinę balandą apvirti 15 min. Atvėsinti.
2. Dubenyje suplakti vanilės ekstraktą su datulių sirupu ir kiaušiniais iki vientisos masės.
3. Suberti išvirtas kruopas, gerai išmaišyti.
4. Kitame dubenyje sumaišyti migdolų miltus, druską, kepimo miltelius.
5. Skystą masę supilti į miltų mišinį ir gerai išmaišyti.
6. Paruoštą tešlą padalinti į keksiukų formeles, užpildant 2/3 formelės tūrio.
7. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir keksiukus kepti apie 30 min.
8. Atvėsusius keksiukus papuošti graikišku jogurtu, jį sudėti į konditerinį maišelį su norimu antgaliu ir išspausti ant keksiukų. Tuomet užlašinti šiek tiek datulių sirupo ir pabarstyti sezamų sėklomis.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.