Gruzdinta vištiena su kopūstų salotomis – tai Pietietiško stiliaus keptos vištienos patiekalas su gaiviomis kopūstų salotomis – tobulas kontrastų derinys. Švelni, sultinga vištiena pasižymi intensyviu prieskonių aromatu ir traškia plutele, o šalia patiekiamos šviežios salotos suteikia patiekalui lengvumo ir pikantiškumo.
Gruzdinta vištiena su kopūstų salotomis: receptas
Išraiškinas, skonių kupinas patiekalas. Tobulas patiekti didelei grupei draugų vakarėlio metu.
Marinatui:
- 600 ml pasukų
- 6 valg. š. kapotų kalendrų
- 6 česnakų skiltelės
- 2 šalotiniai svogūnai
- ½ arb. š. džiovintų čili dribsnių
- 1 valg. š. druskos
- 4 vištienos šlaunelės (be odos)
Vištienai apvolioti:
- 6 valg. š. kvietinių miltų
- ½ a. š. salierų druskos
- ½ a. š. kajeno pipirų
- ½ a. š. maltų juodųjų pipirų
- ½ a. š. paprikos
Vištienos kepimui:
- 200 ml augalinio aliejaus
Kopūstų salotoms:
- ¼ raudongūžio kopūsto
- ¼ baltagūžio kopūsto
- 3 morkos
- 4 svogūnų laiškai
- 1 valg. š. kmynų
- 1 valg. š. čili padažo
- 100 g majonezo
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Marinatui visus ingredientus sumaišyti dubenyje ir jame apvolioti vištienos šlauneles. Uždengti ir palikti marinuotis šaldytuve per naktį.
2. Paruošti apvoliojimo mišinį sumaišant visus jam skirtus ingredientus. Išimti vištieną iš marinato ir apvolioti prieskoniuotų miltų mišinyje, kad visiškai pasidengtų. Grąžinti į šaldytuvą dar 45 min.
3. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
4. Įkaitinti augalinį aliejų gilioje, sunkioje keptuvėje, kol įmetus duonos trupinį jis ims čirškėti ir paruduos.
5. Sudėti vištieną ir kepti kol gražiai apskrus iš visų pusių. Išimti ir perkelti ant kepimo skardos.
6. Perkelti į orkaitę ir kepti 15-20 min, kol pilnai iškeps.
7. Kopūstų salotoms kopūstus plonai supjaustyti, morkas sutarkuoti ir viską sudėti į dubenį. Sudėti kmynus, čili padažą, majonezą. Pagardinti druska ir pipirais. Viską labai gerai išmaišyti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.