Greitas šokoladinis pyragėlis – šis desertas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta sveikesnius saldumynus be pridėtinio cukraus. Kepant šis desertas įgauna malonią tekstūrą – viduje išlieka minkštas ir šiek tiek drėgnas, o išorėje susiformuoja lengvai karamelizuotas kakavinis sluoksnis.
Greitas šokoladinis pyragėlis: receptas
Toks pyragėlis puikiai tinka kaip sveikesnė alternatyva tradiciniams desertams – galima mėgautis tiek šiltu, tiek atvėsintu, derinant su jogurtu ar uogomis.
Ingredientai:
- 80 g miltų (viso grūdo kvietinių)
- 25 g baltymų miltelių (bananu skonio) arba papildomai miltų
- 1/4 arb. š. kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
- 70 g graikiško jogurto
- Skonio lašų (klevų sirupo skonio)
- 10 g kakavos miltelių
- 10 g sviesto
- 1 valg. š. pieno
- Šokolado (papuošimui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į dubenį suberti miltus, baltymų miltelius, kepimo miltelius, druską ir gerai sumaišyti.
2. Graikišką jogurtą sumaišyti su skonio lašais ir sudėti į miltų mišinį.
3. Viską gerai sumaišyti iki vientisos, rankomis formuojamos, masės.
4. Iš paruoštos masės, drėgnomis rankomis, suformuoti rutuliukus.
5. Kakavos miltelius suberti ant lėkštės ir juose gerai apvolioti rutuliukus.
6. Rutuliukus glaudžiai sudėti į nedidelį kepimo indą.
7. Ištirpinti sviestą ir sumaišyti su truputėliu kakavos, įpilti pieno.
8. Masė bus gan klampi, jeigu per tiršta, galima pilti papildomai pieno. Masę išmaišyti ir ja apdengti rutuliukus kepimo inde.
9. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir desertą kepti apie 25-30 min.
10. Iškepus ant viršaus užtarkuoti šiek tiek šokolado.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.