Lipni sojų ir imbiero kiauliena kepta orkaitėje – šis patiekalas išsiskiria saldžiarūgščiu skoniu ir švelnia, sultinga mėsa. Kiaulienos filė įgauna ryškų skonį dėka kvapnių prieskonių ir aromatingo padažo, o švieži žalumynai praturtina bendrą derinį.
Lipni sojų ir imbiero kiauliena kepta orkaitėje: receptas
Lengvas, bet sodrus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventiškesniam stalui.
Ingredientai:
Marinatui:
- 4 cm šviežio imbiero šaknies, nulupto ir tarkuoto
- 2 česnako skiltelės, sutrintos
- 4 šaukštai sojų padažo
- 2 šaukštai saldaus čili padažo
- 3 šaukštai skysto medaus
Kiaulienai: - apie 600 g kiaulienos filė
- 4 svogūnų laiškai
- 1 raudonoji čili paprika
- 2 valg. š. kapotų šviežių kalendrų
- druska ir juodieji pipirai
- ryžiai arba makaronai patiekti
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Norint paruošti marinatą – sudėti visus ingredientus į dubenį ir gerai išmaišyti.
2. Sudėti kiaulienos filė į marinatą, pagardinti druska ir pipirais, apversti, kad mėsa tolygiai pasidengtų marinatu. Palikti marinuotis kelias valandas šaldytuve.
3. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C ir iškloti nedidelę kepimo formą kepimo popieriumi.
4. Išimti filė iš marinato (marinatą pasilikti) ir dėti į kepimo formą. Kepti 25-30 min, kol mėsa gražiai apskrus ir visiškai iškeps. Išimti iš orkaitės ir leisti pailsėti 5 min uždengus folija.
5. Pasiliktą marinatą užvirti mažame puode ant vidutinės kaitros, retkarčiais pamaišant. Supjaustyti kiaulieną griežinėliais, sudėti į serviravimo lėkštę, apipilti karštu marinatu ir pabarstyti svogūnų laiškais, čili ir kalendra. Patiekti su ryžiais arba makaronais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.