Jeigu jums atsibodo neįdomūs, skoniu beveik nesiskiriantys ir konservantų pilni tepami sūreliai ir varškytės, per vos 5 minutes galite pasigaminti išties gardų sūrio užtepą.
Ingredientai:
rikotos sūris – 200 g,
grietinėlė (35 proc. rieb.) – 100 g,
prieskoninės žolelės pagal skonį (bazilikai, petražolės, krapai, rozmarinas, čiobrelis ar kalendra),
vidutinio dydžio česnako skiltelė,
pipirai (geriausiai tinka smulkinti 5 rūšių pipirai, bet skanu bus ir paprasti juodieji) – žiupsnelis,
druska – pagal skonį (niekada nebijokite ragauti).
Kaip gaminti:
Jeigu turite virtuvinį kombainą, viską padarysite greičiau, jeigu ne – galite naudoti ir paprastą maisto smulkintuvą – tokiu atveju tiesiog reikės daugiau rankų darbo.
Žoleles ir susmulkintą česnaką ir įdėkite rikotos sūrį. Maišykite ir įdėkite druskos, pipirų ir maišydami po truputį pilkite grietinėlę. Maišykite tol, kol pasidarys puri, vientisa masė.
Šis naminis tepamas sūris jums puikiai tik dažyti šviežias daržoves ir tiesiog valgyti užtepus ant juodos ar baltos duonos. Taip pat, galėsite maloniai nustebinti netikėtai užgriuvusius svečius.